tiistai 12. tammikuuta 2016

Projektina värikkäät pinnatuolit

Meillä on Santun kanssa hyvin samankaltainen maku mitä tulee esimerkiksi sisustukseen. Pidämme vanhoista huonekaluista, retrosta sekä muuten laadukkaista materiaaleista kuten puusta. Makumme kohtaavat minimalistisen ja rönsyilevän välimaastossa. Näemme värit melko samanlaisella värisilmällä.

Yhteinen harrastuksemme on kierrellä kirpputorien huonekaluosastoilla pilke silmäkulmassa. Santun hyödyntäessä vanhoja huonekalun aihioita kierrätysmateriaaleina ja minun innostuessani restauroinnista, löydämme usein mielenkiintoisia kohteita tuunattavaksi. Kun kaksi huonekaluhamsteria kohtaavat toisensa, voi kodin nurkissa hyvinkin olla yksi jos toinenkin pinnatuolin runko työstettäväksi!

Valitsemamme värikartta projektia varten.

Pidämme kummatkin pinnatuolien ulkomuodosta. Saimme haalituksi ainakin neljää erilaista mallia mikä tekee projektista hyvin mielenkiintoisen. Hetkisen verran keskustelimme tuolien lopullisesta ulkonäöstä ja päädyimme yhteisymmärryksessä melko värikkääseen lopputulokseen.

Vanha puukko korvasi hetkeksi hävinneen siklin.

Maalaus on mukavaa yhdessä tekemistä.

Tartuimme tuumasta toimeen ja kaivoimme esille siklit ja hiomakoneet. Poistimme tuolien pinnoilta vanhat maalit, jotta lopputulos olisi maalauksen jälkeen huomattavasti siistimpi.

Ensimmäiset yksilöt saivat väriä pintaan.

LOPPUTULOS:

...Kylläkin väliaikainen. Santtu nikkaroi verstaallaan meille kahdeksan hengen ruokapöytää. Muutama tuoli on vielä työstettävä, jotta saamme täytettyä jokaisen paikan tulevan pöytämme ympärillä. 

Aiheesta lisää myöhemmin. ;)

Tuolit piristävät kivasti iltaista tunnelmaa.
5 kommenttia:

 1. Todella upeat tuolit! Olisipa meillä tilaa, että voisi alkaa kunnostamaa minun vanhaa kehtoani tulevaisuutta varten ja muutakin ideaa olisi. Toki tilaa tarvitsisimme myös soittimille ja minun maalastarvikkeille ja telineelle ym. Ehkä jatkan omakotitalosta haaveilua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä tilaa liikaa ole meilläkään, mutta aina jokin nurkka on keksittävä omille projekteille. Olisikos se sellaista luovaa tavaroiden uudelleensijoittelemista? :D

   Poista
 2. Kodikkaan näköistä! Ja tuolit ovat hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! En malttaisi odottaa projektin valmistumista!

   Poista
 3. Värit antaa noille tuoleille uuden elämän. :) Harmittaa, että annoin omat pinnatuolit pois jo 20v sitten. Tosin ne oli jo silloin kertaalleen maalatut, punaisiksi.

  VastaaPoista