keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vaatetusartesaani

Valmistuin ammattiopiston ateljee- ja asusteompelun linjalta artesaaniksi vuonna 2014. Olen työskennellyt ompelun parissa siitä lähtien jo muutaman eri valmistajan nimen alla sekä kuulunut silloisen kouluni osuuskunnan perustajajäseniin. Valmistin mittatilaustöitä, joita oli mahdollista laskuttaa opiskeluaikana osuuskunnan kautta. Pidän työstäni, sillä olen luonteeltani luova, saan toteuttaa luovia ratkaisuja omalla tavallani sekä minulla on mahdollisuus määrittää itse työaikani.

Asiakastyö kouluajoilta. Mallinuken päällä kirppikseltä löytyneitä pitsejä.

Vaatetusartesaanina olen hieman kallistunut sille linjalle, ettei tällä hetkellä kannata luoda uutta, varsinkaan uudesta materiaalista. Maailma on ylikuormittunut mm. vaatteiden liukuhihnatuotannon vuoksi jonka seurauksena lähes käyttämättömät vaatteet päätyvät surutta jätelavoille. Jotain on tehtävä jo olemassa olevalle massalle. 

Pitseistä muovautui yläosa mekolle.

Mietin paljon omaa tyyliäni pukeutujana ja inspiroidun helposti näkemistäni ihmisistä ja asioista. Saan usein ideoita, joista voisin toteuttaa uniikin vaatteen. Kuvitelmissani olisi hienoa suunnitella omanlaisia ja eettisiä asuja sekä asusteita, markkinoida niitä oman nimeni alla ja todeta ihmisten innostuvan niistä. Olisin otettu nähdessäni ideoimiani vaatteita muidenkin käytössä. Minun tieni suunnittelijana ei kuitenkaan tule kulkemaan kangaskaupan kautta.

Vaikka vaatetusartesaanin paperit ovat olleet vaatetussuunnittelun osalta taka-alalla, olen ylpeä oppimastani. Ajatus omasta vaatemallistosta muhii koko ajan mielessä ja pikkuhiljaa tunnen olevani menossa asian kanssa oikeaan suuntaan ja etenevän suunnitelmissani. Siitä olkoon esimerkkinä lastenvaatemallisto EkoHupi, josta aikaisemmassa kirjoituksessa annoin ensikatsauksen.

Yläosa sai helman ja siitä syntyi valmis morsiusmekko!

Oma missioni nyt on jatkaa kirppisten kiertelyä, bongailla materiaaleja ja sillä tavoin nauttia monimuotoisesta pukeutumisesta. Rakastan vaatteiden pesemistä, viikkailua ja hypistelyä. Tulevaisuuden missio on luoda mahdollisimman tehokas tapa käyttää olemassa olevat materiaalit hyödyksi ja olla ostamatta uutta laisinkaan, poikkeuksena toisen käden kautta ostetut uutuudet (second hand).

Blogiin on tarkoituksena tulla oma pukeutumisosionsa, johon kirjaan mm. menestystäni kirpputoreilla, testaan uusia ideoita välillä vähän ommellen sekä lisään muutamia asukuvia aina mahdollisuuksien mukaan.
  
Nina

7 kommenttia:

 1. Haluaisin pitsisen morsiusmekon sitten tulevaisuudessa, ensin äitini oli tarkoitus tehdä mekko, mutta nyt hänen kuntoaan kun olen seurannut tiedän ettei se ole mahdollista. Ehkäpä ostan käytettynä puvun ja koetan saada siitä mieleisen :) Innolla jään seuraamaan projektejasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa pitseissä vaan on jotain siistiä tunnelmaa! Eiköhän näitä tuu lisää ;)

   Poista
 2. Samanlaisia ajatuksia vaatteiden tekemisestä ja vanhan hyödyntämisestä, kun itselläni! Hienosti toteutettu morsiusmekko! Seuraan teidän ajatuksianne ja töitään ��!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun tulet seurailemaan! Mukavaa vaihtaa matkan varrella ajatuksia kanssasi :)

   Poista
 3. Samanlaisia ajatuksia vaatteiden tekemisestä ja vanhan hyödyntämisestä, kun itselläni! Hienosti toteutettu morsiusmekko! Seuraan teidän ajatuksianne ja töitään ��!

  VastaaPoista
 4. Just mietin samaa että tuolla tyylillä on hieno toteuttaa todella uniikki hääpuku, yhdistettynä esim. vanhaan valkeaan pellavaan. :D

  VastaaPoista

Copyright © Maalaisblogi • Template by mable+mint