lauantai 20. elokuuta 2016

Matka alkaa ulkohuussista

Se tuli puun takaa, salama kirkkaalta taivaalta, selvänä kuin pässin liha. Se katsoi, pyysi luokseen ja iski kovaa. Katsoimme sitä ylhäältä alas, alhaalta ylös. Haistelimme sitä, raaputimme pintaa. Kyseenalaistimme ja se vastasi takaisin. Olimme varmoja, että se on meidän. Nyt se on varma.

Kuukauden päästä me asumme unelmatalossa! Ollaan täällä niin fiiliksissä, että tässä vaiheessa on vaikeaa kirjoittaa sanoja kuvaamaan juuri sitä oikeaa tunnetilaa. Vähän menee sillä välillä, uskoako todeksi vai eikö...

Laskin juuri, että olen muuttanut viimeisen kymmenen vuoden aikana yhteensä KYMMENEN KERTAA, kun tuleva muutto lasketaan mukaan. Tämä antistabiili asumistilanteeni tulee vihdoinkin ansaitsemaansa päätökseen, enkä voisi olla siitä yhtään iloisempi. Yksi muutto enää edessä, jonka jälkeen saan heittää antihaikeat hyvästit ikuiselle muuttorulianssille.

Edessämme odottaa loputon urakka, päättymätön remonttitilanne. Kuuluisa parisuhteen koettelija. Ajan syöjä. Onneksi olen tietämätön tulevaisuuden suhteen, mutta sitäkin vakuuttuneempi siitä. Meitä odottaa elämä, josta olemme tapaamisestamme lähtien unelmoineet. Meillä on epätodellinen olo siitä, että unelmat alkavat käydä toteen.

Toivotamme teidät tervetulleeksi seuraamaan arjen puurtamista jo nyt niin rakkaassa 40-luvun turkoosissa rintamamiestalossa. Siellä korjataan, puunataan ja putsataan. Rakennetaan perinteisin konstein ja täten kunnioitetaan vanhan talon henkeä. Pintaremonttia, kirpputoreilta löytyneitä sisustusaarteita, kierrätysmateriaaleja... Matka alkaa vaatimattomissa olosuhteissa. Se alkaa ulkohuussista ja leivinuunista. Pääty se ei koskaan. TERVETULOA!


4 kommenttia:

 1. Oi ihania uutisia! Onnea turkoosista uudesta kodista, siitä tulee upea <3

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! Ihanan värinen talo. Me muutimme vajaa kuusi vuotta sitten tähän meidän pieneen 50-luvun taloon maalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vanhat talot ovat vaan niin kauniita, kun niistä pitää huolen. :)

   Poista