perjantai 9. joulukuuta 2016

Vanhan talon eteinen

... On kylmä.
... On liian pieni.

Perheessämme on viisi ihmistä, viidet talvivaatteet ja jokaisella ainakin kaksi paria kenkiä. Puettavien määrä on mahdoton, niinpä ulkovaatteiden ja kenkien järkevä säilyttäminen muodostuu hankalaksi. Ei ole eteisessä kaappiakaan tilannetta helpottamaan. Silloin jeesaa vuosikymmenten värikirjoa uhkuva eteisaula, sillä eipä tällä viileällä tilalla muuta käyttöä vielä ollutkaan. Pikkuhiljaa saimme tuvassa siellä täällä makoilleet takit ja housut omille paikoilleen naulakoihin sekä kengät nautiskelemaan hieman inhimillisempiä olosuhteita vähän vähemmän kosteaan tilaan.

Alun perin kenkätelineeksi valmistunut, vanhasta lankusta tehty kukkapenkki sai erittäin hyvän käyttötarkoituksen. Saman tyylisestä lankusta muotoutui myös pieni hattuhylly rimasta tehdyn naulakon yläpuolelle.

Rakennusmateriaalit löytyivät omista nurkista.

ENNEN:

JÄLKEEN:
4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun on käteviä käsiä toteuttamaan toiveet. Kunpa meilläkin. Mukavaa perjantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos samoin mummo, oikein hyvää sunnuntaita teille!

   Poista
 2. Kovin tuttua! Meilläkin on pieni ja kylmä eteinen + kylmä kuisti. Meitä ei sentään ole kuin kaksi ihmistä, mutta liian paljon ulkovaatteita, miehen työvaatteita, liian paljon kenkiä ja muuta säilytettävää....ja omat ulkovaatteeni ovat sentään keittiön tankokomerossa, ihan siksi, että ne olisivat lämpimiä. Eteisen naulakossa on miehen vaatteita joka lähtöön sekä satunnaisesti vieraiden vaatteita...kenkiä on sekä kuistilla, eteisessä ja siellä keittiön komerossa...pitäis varmaan karsia...hmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Karsiminen tuntuu vain olevan loputonta. Aina on kuitenkin liikaa kaikkea nurkissa. Iloista sunnuntaita sinulle sesse! :)

   Poista