sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Hupparityttö

Huomenta tähän päivään.

Viime viikolla olemme nautiskelleet lämpöisestä auringosta muun muassa haravoiden melkoisen suurta piha-aluettamme. Kasvipenkit huutavat täytettä, jota kottikärryllinen kerrallaan kuljetamme takapihalta kohti määränpäätä. Pienin perheenjäsen ei aina oikein ymmärrä, miksi kummankin aikuisen silmät eivät seuraa aina hänen mielenkiintoisia touhujaan, vaan eksyvät välillä työntekoon. Pienin väliajoin saammekin kuuluvan komennuksen katsomaan, mitä pikkusormet ovat tällä kertaa maasta löytäneet. Viimeisin löytö oli äidin kukkapenkki, johon kivasti uppoaa raaja ja jonka multaa ylöspäin heittämällä saa aikaan mielenkiintoista rapinaa ulkoilupukua vasten.

Viime päiviin on mahtunut paljon kivoja juttuja, kuten valokuvausreissuja yhden ystävän kanssa sekä polttarit pääkaupungissa isommalla jengillä. Seuraavat päivät menevätkin etsiessä takaisin kotoisaa harmoniaa sekä fiilistelemällä viime päivien tapahtumia. Alkavan viikon tavoitteita voisivat olla muutaman uuden ompeluksen valmiiksi saaminen, kasvipenkkien valmiiksi saattaminen, yleinen hengailu muksujen kanssa sekä pojan mieliksi parit rallipelit iltojen ratoksi. Jotain olen saanut tähän mennessäkin ommeltua...

... Nimittäin taaperohuppareita!

Olen itse henkeen ja vereen hupparityttö. Lempipaidoissani on lähes aina huppu ja takkikaan ei ole takki ilman kyseistä ominaisuutta. Huppu on äärettömän kätevä vetää pään suojaksi jos sataa, paistaa, tuulee tai muuten vaan haluaa kätkeytyä suojaan. Se korvaa jonkin verran pipoa, joita en oikein osaa käyttää. Suunnittelemassani taaperohupparissa huppu muotoutuu päähän niin, että se siinä myös pysyy ja tietenkin kiristämättä. Se mahtuu esteittä ulkoilupuvun alle, eikä jää ylimääräiseksi mytyksi niskaan. Pituutensa puolesta huppari käy tunikan lailla käytettäväksi tai joustavan helmaresorinsa ansiosta myös lyhyempänä versiona.

Ompelukouluaikoina vannoin, etten ikinä ala tekemään trikoovaatteita. Tässä sitä kuitenkin ollaan, valtavan trikoovuoren hankinta mielessä. Yritän hyödyntää työssäni kierrätysmateriaaleja, joista toivon mukaan saan ommeltua uniikkeja huppareita myyntiin asti.

2 kommenttia:

 1. Kivannäköisiä. Itsekin tykkään juuri hupuista, se pitää olla aina takissa, ei tarvitse miettiä erikseen, onko pipo mukana. Pikkuiselle tärkeä juttu, kun saa vedettyä auringon tai tuulen suojaksi tarvittaessa. Jospa jossain vaiheessa teet noita myyntiinkin, jopa mummoillekin. Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mummo ja pahoitteluni, että hupparihommat jäivät viimeksi kesken. Mulla on vasta nyt leikattuna ensimmäinen versio tästä hupparista aikuiselle. Ompelemaan pääsen loppuviikosta. Laitan tämän valmistuttua blogijutun, josta voit ehkä fiilistellä hieman sitä mallia yms. Kyllä tarkoituksena on tehdä myös miehille sekä naisille. Lapset ovat vain niin helppoja malleja... :)

   Kiitos samoin, ihanaa alkanutta viikkoa. <3

   Poista