Sivut

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Aamu köökissä

On maanantai-aamu. Heräilen kuuman kahvin toivossa, hyvissä ajoin ennen kahdeksaa. Kukaan lapsista ei ole vielä noussut pedistään, joten pystyn helposti aistimaan aamun kiireettömän tunnelman sekä rauhallisuuden. Radiosta kuuluu Leevi and the Leavingsin vanhaa tuotantoa. Tekisi mieli laulaa mukana, mutten muista sanoja ulkoa. Ajatukseni siirtyvät melkein heti makuuhuoneeseen, sillä taidan repäistä täällä hieman tapetteja irti. Taidan tehdä sen tänään.

Maanantaisin on usein menneestä viikosta voipunut, mutta vähän jo toipunutkin olo. Tulee poikkeuksetta tokaistua, kuinka nopeasti yksi viikko taas suhahti ohi. Hetken tuntuu siltä, ettei päiviä kunnolla edes muista. Hyvä tapa verestää muistikuvia menneestä, on nousta sängystä ja narisuttaa vanhaa lattiaa keittiön puolelle kävellessä. Toisin sanoen, ottaa noin viisi askelta vuoteesta eteenpäin. Siellä näen viime viikon tuloksen, sillä tupakeittiö joutui peruusteelliseen siivoussyyniin. Tuli vaihdettua huonekaluja, järjestystä sekä putsattua pöydiltä melkein kaikki ylimääräinen. Puhdas pöytätila on vaarallinen seikka lapsiperheessä. Ne tuntuvat IMEVÄN tavaraa puoleensa, jättäen pinnoille hädin tuskin ruuanlaittotilaa.
En ole vieläkään poistunut peiton alta. Pikkuisemme on tosin ehtinyt jo viereeni. Katselee jo toista jaksoa Muumeja läppärin ruudulta. Muumilaakson tarinat ovat ehkä ainoita lastenohjelmia, joita itsekin jaksaisin vielä katsella. Ne ovat tarpeeksi maltillisia äänien suhteen. En keksi jaksoista yhtäkään ärsyttävää tekijää. Samaa ei voi sanoa monestakaan ohjelmasta. Niissä on usein jopa ylikorostettuja, yliesitettyjä aksentteja ja puheenaiheita. En oikein muutenkaan välitä televisiosta.

Tämä päivä on varustettu tapetin repimisellä, pyykkäämisellä, kauppareissulla ja ikkunoiden edestakaisin roudaamisella, toki sisältäen perus arkitoiminnot.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Näissä kuvissa on ihana tunnelma <3
  Viikosta ei voi tulla kuin hyvä, kun se alkaa näin keltaisena.
  Maanantai on yksi lempipäivistäni, koska silloin kaikki alkaa. Sunnuntai on yleensä se päivä, jolloin keräilen viikkoa yhteen ja mietin, menipä taas nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi! <3
   Maanantai on hyvä päivä mullekin. Vähän siinä sekoittuu uuden luomisen sekä vanhan kertaamisen fiilikset.

   Keltainen on lempivärini. :)

   Poista
 2. Samoin sinulle mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Copyright © Maalaisblogi • Template by mable+mint