keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Ruohonleikkuriepisodi osa 3

LUVASSA PIENI KEVENNYS, JOKA SAATTAA REPIÄ KUVAN MAALAISIDYLLISTÄ.


On se meidän ruohonleikkuri aikamoinen vehje. Ensin ei toimi, sitten toimii huonosti. Yhtäkkiä pelittää kuin unelma, mutta sitten... Syvä huokaus ja naurua päälle.

Minäpä kerron.

Tonttimme on lähes hehtaarin kokoinen, jonka pinta-alasta noin puolet on leikattavan ruohikon peitossa. Kesä oli jo hyvässä vaiheessa, kunnes saimme viimein aikaiseksi hakea perheenjäseneltä hänen vaille käyttöä jäänyt leikkurikone. Kone vaatisi perusteellista huoltoa, ennen leikkaamisen iloja. Niitty kurkottelee päivä päivältä korkeammalle.

Lähdimme eräs kaunis päivä oikein ajatellusti hakemaan leikkuria kotiin. Pidän sitä syntymäpäivälahjanani, sillä olin odottanut kyseistä vekotinta jo tovin. Hakumatkalla Santtu kertoi, että olisi meillä ollut ruohonleikkuri kotonakin. Siis koko tämän ajan. Olisi ollut leikkuri kotona. Eikö se ollutkin rikki? Kuulemma huollettu juuri. Öljyä ja bensaa vaille valmis käyttöön. Jaa niin, kiva juttu hei.

Vetelimme vanhalla, navetasta löytyneellä prutkulla ensimmäisen alueen pihalta matalaksi. Tosin vähän takkuillen, sillä aina terän osuessa ruohoon, leikkuri oli sammua joka kerta. Etenimme työnnä-nosta tekniikalla muutaman neliön verran, sillä jos sai nostettua sammuvan leikkurin etupään nopeasti hieman ylös, leikkuri sai lisäpuhtia hommiinsa ja oli hetken sammumatta. Kiva. Eräs kaunis päivä, kuin puskasta tulleena, leikkuri antoikin vähän lisäkaasua ja prutkutteli menemään aivan älyttömän hienosti. Leikkasin sillä parhaillaan 50 senttimetrin pituista heinikkoa ongelmitta! Kunnes oli öljyn lisäyksen aika...

En ymmärrä, mistä näitä hölmöjä kämmejä oikein tulee. Pienenä kotimekaanikkona lisäsin öljyä sujuvasti koneeseen. Ei ollut vaikeaa ollenkaan. Unohdin kuitenkin laittaa sen himputin öljytulpan paikoilleen ja huomasin sen toki vasta sitten, kun olin vetänyt leikkurin jo käyntiin. Huomaaminen ei ollut vaikeaa mustien öljyroiskeiden ympäröimänä. Voi helkutti.

Jospa tämän alun takkuilun jälkeen edessä siintääkin valoisa tulevaisuus pihanhoitokoneiden kanssa. Jospa.

2 kommenttia:

  1. Parempaa tulevaisuutta ruohon leikkaukseen (meinasi tulla tuohon, että ruhon leikkaukseen :) Onneksi huomasin. Mies lähti juuri leikkaamaan ruohoa, sillä tyttäreltä lainassa olevalla leikkurilla...saas nähdä pitääkö se palauttaa kohta kun tytön perhe tulee takaisin suomeen reilu parin viikon päästä... :)

    VastaaPoista