keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Puukorit ja kotimme punainen lanka

Santun suunnittelemat puukorit ovat valmistettu kierrätyspuusta eli käytöstä poistetuista pakkauslavoista. Niitä on meillä käytössä sekä kiettiössä puu- sekä ruokatarvikesäilöinä että...

navetan ullakolla sekatavarakoreina.

Kotien ehostaminen on ollut todella miellyttävää puuhaa aina. Jokaisessa vuokra-asunnossa ei pintaremonttimahdollisuutta ole ollut, mutta aina mahdollisuuden tullessa maalailen seiniä ja kunnostan paikkoja mieleni mukaan. Omasta talosta pitkän ajan haaveilleena tuli usein tokaistua, että: "Sitten, kun mulla on omakotitalo, teen siitä juuri sellaisen kuin haluan ja ilman rajoituksia". Tässä sitä nyt asutaan, omakotitalossa ja aivan hukassa siitä, minkälaiselta haluan kotimme näyttävän.

Onko sinulle uuteen kotiin muuttaessa heti selvää, minkälainen sisustus tulee olemaan, vai tarviiko koti ensin asumista ja pähkäilyä näyttääkseen kodilta?

Tykkään ehdottomasti väreistä, enkä koe niiden paljouden tuovan levottomia tuntemuksia. Rakastan käydä kodeissa, jotka ovat kipattu monista eri väripurkeista. Astuessani tällaiseen kotiin, tunnen jopa hieman kateutta. Uskaltaisinpa itse sisustaa täydellisen väri-inspiraation vallassa oman kotini.

Se ei kuitenkaan taida olla juuri se oma juttuni.

Olemme tehneet asuinkerroksemme kolmeen huoneeseen jonkin verran pintaremonttia. Lastenhuoneessa sutaisin yhden seinän varastosta löytyneellä oranssilla ja toisen samaisessa paikassa lojuneella ruskean jämällä. Huoneen retromainen ilme sopii hyvin niihin värikarttoihin, joita olen mielessäni huvikseni maalaillut. Keittiöstä tuli jo ennen muuttoa vihertäväseinäinen, joka sopii täydellisesti maalaiskeittiön tunnelmaan. Makuuhuoneeseen asensin pienoisen onnistumisen epäuskon vallassa turkoosin tapetin kultaisilla kuvioilla. Tapettiin rakastuin eräässä nettikaupassa ensisilmäyksellä ja jo silloin päätin, että tässä on tuleva punainen lanka meidän kotiimme.

Värit kodissamme ovat tämän maalarin mielestä oikein kivasti harmoniassa keskenään. Retroon vivahtavat kirppis-huonekalut sopivat teemaan kuin nakutettuina, mutta jokin silti mättää. Yksityiskohdat toimivat, mutta kokonaisuus antaa liian monta ulottuvuutta omille silmilleni. Kotimme on nyt hyvä, mutta

ehkä tämäkään ei ole vielä se minun juttuni.

Asuttamastani kodista tahtoo aina tulla enemmänkin monenkirjava kuin yksinkertainen. Päätän tehdä yksinkertaista, mutta jostain syystä pääni ei anna ostaa kymmentä litraa vaaleaa maalia. Sen sijaan kassan hihna täyttyy väripurkeista, joita yhdistelemällä voisi maalailla hienoja sateenkaaria. Katselen kuvia, joissa koteja on rempattu vaaleasävyisiksi. Värikkäät yksityiskohdat siellä täällä kruunaavat rauhallisen kokonaisuuden näyttäytymällä kuin timantteina hiomattomien kivien joukossa. Uskaltaisinko minäkin maalata seinämme vaaleiksi?

Hassua, että oranssilla voisin heti maalata minkä seinän hyvänsä, mutta valkoista arastelen kuin se olisi jonkinlaista myrkkyä.

Huutaisitko hep, jos sisustaminen tuottaa sinullekin ylimääräistä päänvaivaa! Miten olet ratkaissut pulman? 4 kommenttia:

 1. Hep! Eli kauan on haettu sitä oikeaa tunnelmaa. Tähän välihuomautuksena että laatikot ovat kyllä tosi kivan näköisiä ja monikäyttöisiä. Harmi kun meillä ei asu näpertelijäluonnetta, joka taikoisi minulle tuollaisia.
  Sisustukseen siis. Itse olen asunut nyt 20 v tässä vanhassa talossa. Alussa vain kannettiin sekalainen kokoelma taloon ja pikkuhiljaa talosta on muotoutunut meidän=minun näköiseni. Virhevalintoja on tullut tehtyä, mutta loppujen lopuksi olen tyytyväinen valintoihimme. Joskin kotimme ei ole vaaleasävyinen, harmoninen ja harkittu, vaan paremminkin värikäs ja muistuttaa kai enemmän Peppi Pitkätossun Huvikumpua. Jokainen huone on erivärinen, mutta kyllä se natsaa hyvin yhteen. Olen jo vuosia taistellut trendejä vastaan ja rakentanut omaa kotia omilla mieltymyksillä. Mukana on melko rohkeitakin välivalintoja, kuten tummaa violettia, turkoosia tai keltaista. Makuuhuone on ruusujen valtaama, keittiö yksinkertainen, huonekaluissa rustiikkia, retroa ja muutama uudempi mööbeli. Rahallisesti meillä ei ole rahaa kiinni huonekaluissa, mielummin on ostettu kestävää ja puuta ja muuten aitoja materiaaleja. Sukulaisilta löytyneitä, hylättyjä, tuunattuja.
  Uskon, että rauhassa elämällä talossasi ja kuuntelemalla omaa intuitiota, talosta tulee juuri niin ihana koti kuin itsekin olet.
  Ja ainahan tilanteet muuttuvat ajan kuluessa, ensin rakennetaan lapsille väliseiniä ja kohta jo ne puretaan. Ihania muistoja syntyy niistäkin.
  Ps. Kuvassa taustalla näkyvä tapetti on todella upea. Hyvä valinta.
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puulaatikot ovat itse asiassa yksi meidän tulevista myyntiartikkeleista. Eli paikkakuntaehdotuksia otetaan mielellään vastaan, kun torimyyntikausi alkaa! Luovimme myös postissa lähettämis vaihtoehtoa. ;)

   Voi että, en osaa edes kuvitella vielä mitä kaikkea 20 vuodessa ehtii tapahtua. Olen kyllä jo nyt huomannut, että joka päivä tämä tönö alkaa tuntua enemmän kodilta ja joo, myös näyttää siltä. Olen varmaan sellainen helposti kyllästyvä luonne, joten aina tulee tehtyä pieniä muutoksia kodin ulkonäön suhteen. Vähintään verhojen ja mattojen vaihtelua. Meillä roikkuu navetassa ainakin parikymmentä mattoa, joista on hyvä valita vaihtarit vanhojen tilalle.

   Olet ihan oikeassa ja kiitos sanoistasi.

   Mielikuva kodistasi sanojesi perusteella on mieletön! Meissä on varmaankin samaa se, ettei minunkaan kodistani vaaleasävyistä saa ja tuskin tulee ikinä saamaankaan. Vaaleat yksityiskohdat sen sijaan ovat korvaamattomia.

   Parasta viikonloppua sinulle Sirpa! <3

   Poista
 2. Kun me muutimme tähän taloomme 7 vuotta sitten, niin täällä oli tosiaan paljon väriä...(ja on kyllä edelleenkin :) olohuoneessa oli kolme seinää vaalealla liilalla ja yksi tummalla violetilla, keittiö oli limenvihreä, pikku-huone (eli alkoovi) vaaleankeltainen, makuuhuoneessa oli romattiset kukalliset tapetit. Olkkariin laitoimme (tai tyttöni miehensä kanssa laittoi) vaalean tapetin kahdelle seinälle, muuta ei heti laitettu. Myöhemmin remonttejen yhteydessä on olkkarin tumman violetti seinä maalattu valkeaksi, makuuhuoneessa on jouduttu kaksi seinää tapetoimaan jämätapeteilla, kun alkuperäinen tapetti repesi katto-remontissa, yhdellä seinällä on vielä sitä alkuperäista. Keittiö, pikkuhuone ja eteinen sekä kuisti ovat seinien puolesta ennallaan, paitsi, että keittiön mustat (yök) kaakelit on vaihtuneet valkoisiin ja puun väriset kaapit valkoisiin myös. Minä tykkään myös väreistä, mutta kaipaan niiden seuraksi myös valkoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, kuulostaa aivan ihanalta retrotalolta! Värit ovat todella lähellä sydäntä ja mitä enemmän niitä näkyy, sitä enemmän niistä tulee inspiroiduttua. Olen kanssasi samoilla linjoilla, että kaipaan kuitenkin vaaleaakin kaiken muun väri-ilottelut keskelle. Vaaleat yksityiskohdat tuovat sitä rauhallisuutta ja harmoniaa, mikä on omassa kodissani todella tärkeää.

   Parasta (ja välillä myös rasittavan hidasta) on se, että remontteja saa tehdä kaikessa rauhassa, ilman aikataulua. En osaisi sisustaa omaa kotiani viikossa, en sitten millään. Siihen tarvitsen aikaa, asumista ja muuttuvia visioita.

   Talvista viikonloppua sinulle Sesse <3

   Poista