Tämän vuoden teema on elämä

2.34
Eikä vähiten siksi, että perheemme täydentyi sumuisena maanantai-aamuna ihanalla vauvalla. Pieni Aleksei olkapäätäni vasten kertoo olemuksellaan sen, että elämässä pitää olla ennen muuta onnellinen. Kaikki muu tulee vasta sen jälkeen.Tänä vuonna tärkeintä on olla ottamatta elämää liian vakavasti. Tiedossa on isoja projekteja kotiin ja sen rakentamiseen liittyen. Uudenlaista arjenhallintaa nelilapsisena perheenä. Vauva. Työntekoa ja harmaita sadepäiviä. Niihin kaikkiin aion lisätä väriä ajattelemalla selkeästi, kuinka onnelliseen asemaan tämä elämä on meidät kuljettanut. Kun harmitus tulee, kutsun sen kylään, enkä enää pelkää. Silloin senkin kanssa on helpompi elää.

Tänä vuonna en anna vähäpätöisten juttujen keikauttaa mielialaani väärään suuntaan. Paitsi armoa itselleni antaakseni sallin sen hieman notkuvan. Vakavamielisillä ihmisillä synkät hetket ovat syvyydeltään kuilunomaisia, mutta ne tekevät taas niistä valoisimmista hetkistä ihan hirvittävän paljon kirkkaampia. Silloin noustaan vuorelle ja huudetaan kaikille ilosanomaa! Me ihmiset olemme erehtyväisiä ja ansaitsemme jokainen uusia mahdollisuuksia. Suunnitelmatkin tehdään vain niitä tarpeen tullen muuttaaksemme. Muuttumisella on elämässä oma, suuri tarkoituksensa.

Blogin päivitys on ollut joulutauon aikana kutkutteleva ajatus. Pieni tauko kuitenkin herätteli inspiraatiota ihan uudella tavalla. Jotkin luonnostelemani kirjoitukset saivat sisältöönsä kaipaamaansa täydennystä ja jotkin ylös raapustetut ajatukset kyytiä. Yleisesti jatkan kirjoittamista kuitenkin spontaanisti ja hyväksyn puutteeni paremmin. Ja kirjoitusvirheet, vaikka se välillä vaikeaa onkin. Halusin saattaa raskauteni loppuun keskittymällä vain kotona olemiseen ja onneksi perheen joululoma sattui juuri tähän ajanjaksoon. Rutkasti yhteistä aikaa ennen uuden elämän syntymistä. Ja pianhan elämä syntyikin. Unettomien öiden saattelemana. Juuri oikeaan aikaan. Kiitollisena.

Toivotan ilolla kaikki blogiamme lueskelleet, sekä alusta alkain mukana olleet että uudemmat tuttavuudet, seurailemaan elämäämme Maalaisblogissa vuonna 2019! Kaikenlainen fiksu kommentointi on sallittua, sillä ilman ajatustenvaihtoa kirjoittelu tuntuu tyhjemmältä. Joka tapauksessa, tervetuloa mukaan!

Hyvää uutta vuotta kaikille teille siellä ruutujenne takana!

Kuinka kuivakäymälämme muuttuu, siitä seuraavassa postissa juttua. :)

Nina14 kommenttia on "Tämän vuoden teema on elämä"
 1. Onnea uudesta perheenjäsenenestä! <3 Meidän Aleksin kanssa vietimme vauvavuotta 2018, joten hyvin pystyn samaistumaan siellä tällä hetkellä oleviin tunnelmiin :)

  VastaaPoista
 2. Viisaita ajatuksia sinulta Nina, ja lämmin onnentoivotus pienestä ihmeestä, jonka olette luoneet ja saaneet nyt kasvatettavaksi ❤️ Kaikkea hyvää myös sinulle ja perheellesi vuoteen 2019!

  VastaaPoista
 3. Valtavan paljon onnea uuden vauvan syntymän johdosta koko perheelle. <3
  Uusi vuosi, uusi mahdollisuus. Näin yritän minä nyt opetella ajattelemaan. Mukavaa ja onnekasta vauvantuoksuista uutta vuotta teille
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sirpa! <3 Toivotaan kaikkea positiivista tähän vuoteen.

   Poista
 4. Paljon onnea uuden ihmistaimen syntymän johdosta.

  VastaaPoista
 5. Sydämelliset onnittelut koko perheelle <3 <3

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea ja hyvää alkanutta uutta vuotta!
  ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos ja hyvää alkanutta vuotta myös sinnepäin! <3

   Poista
 7. Onnea uudesta perheenjäsenestä <3 Innolla odottelen postauksiasi :) Sun blogista tulee aina niin hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, lämmin kiitos! <3 Oli ilo lukea kommenttisi. Tuntuu hyvältä alkaa taas kirjoittelemaan. :)

   Poista