maanantai 25. tammikuuta 2016

EkoHupi osa 2

Ompelijana kuulen usein tokaisun: "Sinä varmaan ompelet lapsillesi kaikki vaatteet". Vastakaiuksi olen laukonut ei:tä, sillä tavan mukaan suutarin lapsilla ei ole kenkiä.

Nytpähän kuitenkin on!Idea lastenvaatteiden tekemiseen lähti rehellisesti hyvästä kirpputorilöydöstä (josta voit lukea täältä). EkoHupi pompsahti mieleeni kaavoja piirrellessä ja ajatus tulevaisuuden lastenvaatteiden myyntikojusta alkoi muotoutua mielessä. 

EkoHupi syntyy halusta tarjota lapselle vaivattoman mahdollisuuden nauttia muun muassa liikunnallisista taidoistaan joustavien sekä keveiden materiaalien myötä.

Pukeutumisesta vastuullisen tekee se, että materiaalit on saatu taikka hankittu kierrätyksestä. Kuvien vaatteissa on hyödynnetty kirppikseltä löytyneiden kangaspalojen lisäksi trikoopaitoja sekä huiveja, jotka muovautuivat mukavasti uusiokäyttöön.Jotta saan kehitettyä tulevasta mallistostani riittävän laadukkaan, saavat omat lapseni toimia ensimmäisen vaatesatsin koekäyttäjinä.

Nina


5 kommenttia:

 1. Hieno idea! Mullakin olis saumuri, mutta en ole päässyt sen kanssa sinuiksi, paljon vaikeampi käyttää kuin ompelukone...siis ne lankojen laitot ja hyvän tikin saaminen siihen...itse ompelen enemmän sisustusjuttuja, silloin kun ompelen...ja virkkaan ja neulon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin samurin käytöstä joskus samalla tavalla. Kauhistelin lankojen määrää, mutta tosi selkeät ohjeet langoitukseen yms. useimmissa koneissa on ollut. Suosittelen tutustumaan!

   Poista
 2. Oi ihania! Äitini on ommellut aina paljon, mutta olen itse vasta nyt alkanut haaveilemaan ompelukoneesta ja vaatteiden itse tekemisestä. Täältä saa kyllä inspiraatiota ompelemiseen :)

  VastaaPoista