Vauva ja hullaantunut kodinhengetär

12.26
Blogista kuuluu taas!

Pienen hiljaiselon aikana on tapahtunut paljon. Tärkeimpänä niistä mainitsen sen, että meille syntyi viikko sitten tyttövauva! Hän on hurmannut meidät täysin, kietoen äitinsä tiiviisti pikkusormensa ympärille. Hän tuhisee kyljessä kyhnyttäen ja pitää huolen siitä, ettei läheisyyden lämpö pääse hiipumaan.

Viikon vanha.

Vielä reilu viikko sitten puhkuin ikuista väsymystä valtavan raskausmahani viedessä kaiken keskittymiseni. Viikon päästä siitä alan olla vihdoin sujut menneen raskauteni kanssa ja osoitan sille kiitollisuutta. Kaiken mielenmyllerryksen ja fyysisten muutosten tulos on aivan mahtava!

Synnyttäminen on taas saanut minussa aikaan uudestisyntymisen tunteen. Vaikka yöt vauvan kanssa ovat olleet todella rauhallisia, jatkuva heräileminen verottaa osan voimavaroista. Minä tunnen silti olevani täynnä hullua energiaa (lienenkö loppuraskauden aikana kerännyt varastoon) ja nautin siitä täysin rinnoin (he heh)!

Pienen väsymyksen painaessa fokus kannattaa kääntää johonkin kivaan tekemiseen. Minä sain inspiraation leipomiseen ja kodin hengettärenä laitoin hihat heilumaan. Siitä on jo pidempi aika, kun viimeksi muistin kuinka kivaa herkkujen valmistaminen on. Sen lisäksi, että itse tekemällä saa aikaan maukkaita leivonnaisia, saamme perheen kanssa mukavaa yhteistä tekemistä.

Minä hullaannuin keittiössä, tässä tulos:

Mustikkamuffinit

Kaurarieskat = lasten herkku!
SUOSITTELEN KOKEILEMAAN:

 Kaurarieskat ovat pelastaneet ties kuinka monta iltaa sekä aamua. Ne valmistuvat nopeasti ja niihin saa ovelasti lykättyä vaikka edellisen aamun puuronjämät. Tämän herkun raaka-aineet löytyvät ainakin meidän kaapista aina. Ohje on helppo, nopea ja lisäksi vegaaninen. Se tulee tässä:

1 litra kaurapuuroa
2 tl suolaa
3 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Homma toimii niin, että kaikki raaka-aineet sekoitetaan keskenään ja taputellaan sopivan kokoisiksi lätyiksi uunipellille. Paistetaan 200 asteessa, kunnes pinta alkaa selvästi ruskistua.

Huom! Puuron tulee olla jäähtynyttä.

Papujen idätystä.
Huomenna jatkuu malttamaton leipominen, jolloin vuorossa on ainakin ruisleivän tekoa sekä todennäköisesti perus korvapuustit. Tuskin maltan yöllä nukkua, kun nuo maut jo kutkuttelevat kitalakea...

Nina

Santun bravuuri eli ruisleipätaikina tulossa.

4 kommenttia on "Vauva ja hullaantunut kodinhengetär"
 1. Oih ja voih mikä pikkuinen! Onnea koko perheelle <3
  ps. kyllä nyt oikea ruisleipä maistuisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hän on! Kiitos! <3 Itse tehty ruisleipä on makuelämys, namnamnamm..

   Poista
 2. Onnea perheenlisäyksen johdosta! T:Rapo

  VastaaPoista