Verstas ja rakentaminen

5.42
Mitä jos ei kaikkea haluamaansa olisikaan saatavilla uutena? Jos itsellensä voisi tehdä tarvitsemansa. Mennä kehityksessä taaksepäin tai jotain sinnepäin. Unohtaa kiinalaisten ja ikean valmistamat valmiit unelmat. 


Viime vuoden kesäkuussa saimme vuokrattua pienen ja halvan varastotilan muutaman ystäväni kanssa. Tarkoituksenamme on rakentaa hyödyllisiä ja yksilöllisiä tuotteita omiin tarpeisiimme.

Tyhjän hallin seinät olivat harmaan betonilevyn väriset. Verstaan teko lähti käyntiin seinien maalauksella, työpöytien rakentamisella ja hyllyjen teolla. Kierrätysmateriaalin käyttö on ollut elinehto rakentaessa. muuten rahat eivät riittäisi yhteiseen harrastukseen. Verstaan idea on pyrkiä omavaraisuuteen huonekaluissa ja oman kodin rakentamisessa. Se on paikka missä voimme rakentaa itsellemme.

Haluamme kehittää verstasta koko ajan toimivammaksi. Kiertelemme Ninan kanssa paljon kirpputoreja, joista ostan käsityökaluja jos budjetti antaa myöden. Vanhoja talttoja. puristimia sekä höyliä voi löytää 1-2 euron hinnasta ylöspäin. Hylätyn käsityökalun kunnostuksella ja teroituksella saa hyvin vanhasta uutta vastaavan työkalun jos ei jopa parempaa.

Nina, Joaquin ja Matias hommien äärellä.


Santtu

2 kommenttia on "Verstas ja rakentaminen"
  1. Tässä verstaassa on valmistunut Kokouspisteen ihana pöytä, jota jokainen sen äärellä kahvitteleva tai palaveeraava ihailee, ja pöydän ympärillä olevat kodikkaat pinnatuolit :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Olemme Matiaksen kanssa valmiina uusiin projekteihin. terveisin Santtu

      Poista