Itse tehty ruoka

5.12
Köyhän kannattaa tehdä itse. Ai kuinka niin? Koska se virkistää mieltä ja edullisesti voi tehdä suuriakin määriä syötävää.

Perheessämme on viisi ihmistä, joista neljä ovat kasvavassa iässä tai muuten vaan suuriruokaisia. Meillä ruokaa kuluu paljon ja näin ollen sitä valmistetaankin paljon. Pienituloisina aikuisina joudumme miettimään rahojemme kulutuskohteen melko tarkasti. Mitä tulee ruokaan, emme todellakaan pihistele, mutta pyrimme ostamaan järkevästi. Se tarkoittaa muun muassa ostoslistan tekemistä ennen kauppareissua, jotta välttyisimme mahdollisimman hyvin ostamasta heräteostoksia. Se tarkoittaa raaka-aineiden mietintää sekä sesonkituotteiden hyödyntämistä. Se tarkoittaa myös niin sanotusti turhien raaka-aineiden karsimista pois listalta. 

Leivomme usein. Nykyisin teemme lähes jokaisen leipämme itse. Leipominen on leivänmussuttajien perheessä palkitsevaa, sillä tuoreesta leivästä saadun nautinnon lisäksi säästämme hyvin paljon rahaa. Meillä on käytössä muutamia vakioreseptejä, joita tarkasti kunnioittamalla saamme takuuvarmasti herkullistä särvintä pöytään. Niistä lisää myöhemmin...


Pyrimme hyödyntämään sesonkien hedelmät ja vihannekset mahdollisimman tehokkaasti. Omenat taipuvat lukemattoman moniksi leivonnaisiksi ja appelsiineista saa maukkaita aamusmoothieita. Smoothieihin voi oikeastaa hukuttaa mitä tahansa ainakin, jos ei pelkää uusia makukokemuksia!


Kaikista parhain seikka halvalla syömisessä on ruoan laittaminen. Nimittäin, mitä vähemmän ylimääräisiä raaka-aineita kaapista löytyy sitä parempaa ruokaa on yleensä tulossa. Kaapistamme löytyy aina muutamia eri vihanneksia, riisiä sekä papuja tai pähkinöitä. Saamme tehtyä niistä poikkeuksetta herkullista ruokaa, joten emme koe tarvitsevamme jääkaappiimme kauheasti muuta. Emme ole totaalisia kasvissyöjiä, mutta lihan ostaminen ei ole yleensä meidän juttu.

Pisteet ruoanlaitosta menee kyllä meidän miespuoliselle väelle. On ihanaa saada joka päivä eteensä ruokaa, jonka resepti on aina vähän erilainen. Ei käy tylsäksi tämä syöminen!

Nina4 kommenttia on "Itse tehty ruoka"
 1. Oi kuulostaa ihanalta nuo teidän ruokakuviot! Parasta on kyllä tehdä ruokaa siitä mitä kaapeista löytyy, ei ole joka päivä samaa ja yllättäen voi löytää uusia lemppareita mitä oudoimmista yhdistelmistä :) Ja hyviä leipä ohjeita otetaan vastaan, itse onnistun lähinnä kylmäkohotettavilla ohjeilla ja perus sämpylät ovat äitini heiniä (en saa ikinä tehtyä yhtä hyviä, kokeiltu on ja luovutettu siltä saraa) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussämpylät ovat meilläkin jääneet toistaiseksi tekemättä. Laitan kyllä blogiin pari leipäohjetta kun kerran kiinnostusta löytyy!

   Poista
 2. Minunkin lemppari ruuanlaitto on oikeastaan sitä, että "otetaan mitä on" ja tehdään kaapista löytyvistä aineksista ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on parasta ja saa laittaa kaiken luovuutensa likoon!

   Poista