Purkulaudan uusiokäyttö osa1

6.58
Purkulaudan käyttö vaatii viitseliäisyyttä, mutta jo muutaman tunnin työpanoksella saa hyvää rakennusmateriaalia. Purkutavaran käyttö on haasteellista myös, koska lähes aina jokainen puu on tarkistettava huolellisesti nauloista, niiteistä ja muusta metallitavarasta, etteivät työkoneiden terät mene rikki. 

Trukkilavat ovat helppoja purkaa ja naulat sekä niitit helposti havaittavissa. Ulkomaiset lavat ovat ongelma. Etenkin EU-maiden ulkopuolelta tulleet lavat voivat sisältää eri jäärien toukkia. Jäärät ovatkin jo ehtineet saada suuren tuhon aikaiseksi ja niillä ei ole luontaisia vihollisia pysäyttämään alkavaa katastrofia. Ulkomaiset lavat pitäisikin polttaa heti perille päästyään. Näin ei kuitenkaan ole, vaan usein huomaa eri teollisuusalueiden pihoilla useita vuosia seisseitä lavoja. Minulla ei ole mahdollisuutta polttaa kaikkea löytämääni, joten käsittelen ulkomaiset lavat väkiviinaetikalla poistaakseni tuholaiset.


Säästä naulat metallin keräykseen.

Aloitus on helppoa. Raivaa itsellesi tilaa. Purkaa lava kerrallaan ja poista naulat ja niitit. Säästä myös rikki menneet lavat, että saat taapelointirimaa tehtyä. Ongelmana on, että usein kaikki purettu on eri kokoista materiaalia. Lajittele suurin piirtein saman kokoiset aihiot erillisiin pinoihin jatkokäsittelyä varten.

Toisen roska on toisen aarre.


Riman tekeminen purkulaudasta.


Sahatessa materiaalia tarkasta puun kunto. Lahosieniset ja toukansyömät puut ovat hävitettävä asianmukaisesti. Käsittele ulkomaiset puut ekologisella suoja-aineella ennen taapeliin laittoa.Aasianrunkojäärä (kuva google)

Santtu


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti