Kotitekoinen saunatuoksu

9.16
Tässäpä on erittäin helppo konsti saada kotisaunaan luonnontuoksuja. Nimittäin itse valmistettu löylytuoksu! Muuta ei tarvita kuin vettä ja tässä tapauksessa runsaat kouralliset koivunlehtiä.

Himosaunojana on tullut testattua vaikka minkälaisia kaupan valmiita löylytuoksuja. Joistain olen tykännyt paljon, mutta jotkin tuoksut eivät millään saavuta lopputulosta, mitä purkin kyljessä on luvattu. Paras vinkki minkä olen toiselta himosaunojalta saanut, on tehdä omat löylytuoksunsa itse. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat varsinkin keväästä syksyn alkuun.

Sähkösauna ei millään tavalla vedä vertoja kunnon puusaunalle luonnon äärellä. Tämän tuoksun kera saunoessa tuli kuitenkin todella kesäinen fiilis ja olisi voinut kuvitella olevansa mökillä saunomassa. Seuraavaksi voisimme kokeilla vaikka vadelma- tai mustaherukkapensaan lehtiä!

Leppoisaa sunnuntaita,

Nina

Pieni pussillinen kerättyjä koivunlehtiä.

Kiehuva vesi lisätään lehtien joukkoon.


Lionneet lehdet siivilöidään pois ja...

TADAA, mahtava löylytuoksu on valmis!

9 kommenttia on "Kotitekoinen saunatuoksu"
 1. Huippu idea, pakko testata.

  Kataja ja mänty vois kanssa olla kivoja.

  VastaaPoista
 2. Äidillä aina pidetään vihtaa löylyvedessä ja kun heittää vettä kiukaalle ja vihtoo niin tuoksu on todella huumaava! Tälleen kaupunkilaisena ja innottomana saunan lehdistä putsaajana tuo sinun versiosi voisi olla paljon kivempi ja varmasti tuoksu on niin hyvä kuin voi sähkösaunassa vain olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa todellakin välttyy siivoukselta. Ja tuoksun voimakkuutta pystyy säätelemään lisäämällä vettä joukkoon :)

   Poista
 3. Meillä tehtiin viime kesänä löylypusseja, eli suodatinpussiin koivunlehtiä. Niitä oli helppo käyttää ja antaa lahjaksi. Ei kovin esteettisiä, mutta lahjat naamioitiin enkelin mekoiksi ja enkelin vartalopyykkipoika piti sitä kiinni. Lapsi siis vei kerho-ohjaajille 😊 mulla on luonnoksissa tulossa näistä pussukoista postausta, kunhan saa viilattua kohdilleen 😊
  Http://www.iloitse.fi .

  VastaaPoista
 4. Meillä tehtiin viime kesänä löylypusseja, eli suodatinpussiin koivunlehtiä. Niitä oli helppo käyttää ja antaa lahjaksi. Ei kovin esteettisiä, mutta lahjat naamioitiin enkelin mekoiksi ja enkelin vartalopyykkipoika piti sitä kiinni. Lapsi siis vei kerho-ohjaajille 😊 mulla on luonnoksissa tulossa näistä pussukoista postausta, kunhan saa viilattua kohdilleen 😊
  Http://www.iloitse.fi .

  VastaaPoista
 5. voiko tätä tehdä norm pikku purkkiin ja lisätä suoraan siihe veteen ja voiko tätä "reseptiä" käyttää kuusen neulasista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä resepti on suoraan käytettäväksi. Jos haluat tehdä säilyvän tuotteen, tuoksu tehdään uuttamalla. Kuusen neulaset käyvät hyvin tuoksuksi, kun murskaat niitä hieman ennen liottamista.

   Poista