keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Ommellen


Ompelukoneeni päältä on pyyhitty kevättalven pölyt pois. Se on päässyt pikkuhiljaa taas hommiin ja hyvään tahtiin on surissutkin työnurkassani. Olen ommellut muutamia tilausjuttuja sekä testaillut omia ideoita. Tehnyt muutoksia aiemmin piirtämiini kaavoihin sekä jatkojalostanut vanhoja suunnitelmia.

Mulle on ensiarvoisen tärkeää, että suunnittelemani vaatteet ovat kaavoituksesta lähtien oman käden jälkeä. En voisi myydä tuotetta omilla nimilläni jos kaavat olisi napattu suoraan käsityölehdestä. Toki, kun itse piirtelee kaavoja, niihin täytyy paneutua vähän suuremmalla työllä. Harvempi kaava on kertaheitolla täydellinen. Oma tapani on ommella ensin koeversioita, joista päälle pukemalla pystyy havaitsemaan mahdolliseet puutteet ja plussat. Tähän hommaan sopii hyvin kirppiksiltä löytyneet kangaspalat, sillä niihin ei kovin montaa euroa ole ostohetkellä mennyt. Näin ollen vaatteen mennessä pieleen, ei harmita niin suuresti.

Tällä hetkellä keskityn vahvasti lastenvaatteiden testailemiseen. Kokoskaala on ollut vauvasta kouluikäiseen. Paljon on onnistumisia, mutta ehdottomasti vielä paljon työtä jäljellä. Kun vaatteet pääsevät myyntiin asti, niiden on oltava omaan silmään täydellisyyttä hipovia, kestäviä ja hyvälaatuisia.4 kommenttia:

 1. Äitini myös tekee aina koekappaleet ja sitten vasta käyttää sen oikean kankaan, näin on aina tehnyt :) Viimeisen kuvan housut ovat todella kivan näköisiä! Myytkö vaatteita muuten jossakin? En yhtään nyt muista onko siitä joskus ollut juttua (ja joo mun muisti on ihan super huono! :D ). Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Tällä hetkellä vaatteita ei ole missään myynnissä, mutta suunnitelmissa on kehitellä projektia pikkuhiljaa sinne asti. Vielä pitää valita kankaat yms. Paljon työtä tiedossa siis.

   Poista
 2. Tosi kauniita, ajatuksella tehtyjä vaatteita :)

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita lasten vaatteita,
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa,

  VastaaPoista