Mäntyharjulla vihreää kultaa

5.14
Vietämme lomamme kolmatta päivää täällä Etelä-Savon metsäisissä maisemissa, punaisessa mummonmökissä. Ilmassa ötökoitä, aurinko lämmittää ja reggae soi sulosävelin läppärin huonosta äänentoistosta huolimatta. Pyykit kuivuvat pihan poikki vedetyllä narulla, todistaen pulsaattorin pesutehon erittäin mainioksi. Lapset lähtivät uinnin jäljiltä jätskiostoksille, vauva nukkuu untansa, minulla hetki aikaa kerätä voimia.

Mäntyharjulla on aivan mahtavaa! Meitä ympäröi järvet, joissa kahlaamalla voi nähdä omat varpaansa. Ajatuksella rakennetut luontopolut inspiroivat mieltä. Maisemat pidetään täällä erittäin hyvässä kunnossa. Kuuden tuhannen asukkaan pikkupitäjä on tehty monista ulkoilu- sekä urheilumahdollisuuksista. Kulttuurista käy Taidekeskus Salmela. Lapsille löytyi aivan ihana seikkailupuisto köysiratoineen. Kierrätystä harrastavalle ihmiselle tarjontaa riittää, sillä pienessä keskustassa on jopa kolme eri kirpputoria. Aarteenetsintääkin on siis harrastettu ja jotain hyödyllistä löydetty.

Pidemmittä puheitta, tässä kuvakatsaus upeisiin kolmeen päivään:

Mökille saavuttuamme alkoi metsämarjojen etsintä.

Piha on täynnä kauniita kukkia.

Läheisellä uimapaikalla startataan veneen moottori.

Vesi oli yllättävän lämmintä!

Minä en siltikään rohkaistunut hirveän syvälle...

Metsästä bongailtiin kanttarellejä.

Aivan ihana mummonmökki.

Olisiko siinä omat majat molemmille muksuille.

Leikkipuiston yhteydessä oli erittäin siisti luontopolku.

Seikkailtavaa löytyi äidillekin.


Välillä mustikoita suuhun, niin jaksaa taas.

Tehokasta liikuntaa tämä keinun heiluttaminen!

Iltakävelyllä Mäntyharjun keskustan tienoilla.

Läheisen hotellin pihalla riippukeinuparatiisi.

Tämmöistä sadetta paukkui säännöllisin väliajoin ensimmäiset päivät.

Siitä tuli sateenkaari.
Nyt olisi luvassa rytmin kääntämistä perjantain ja lauantain välisen yön ajourakkaa varten. Valmistautumista sekä hyvää mieltä.

1 kommentti on "Mäntyharjulla vihreää kultaa"
  1. Olen viettänyt kaikki kesäni kuudesta viidentoista ikäiseen Mäntyharjulla ja täytyy kyllä myöntää alueen olevan todella kaunista, vaikkakin lähinnä mielessä on vain pakotus mökille ja tädin luokse, vaikka kotona olisi ollut kaverit ja tietokone :D Toki paljon varmasti muutoksia tuostakin on tullut ja hyviä parannuksia juuri lapsia ajatellen. Viimeksi siellä tuli vietettyä kolmisen vuotta sitten kesällä viikko avopuolison kanssa ja kävin silloin vasta ensimmäistä kertaa taidekeskus Salmelassa :) Ehkä vielä joskus suuntaamme itsemme Mäntyharjulle, kuka tietää!

    VastaaPoista