torstai 20. lokakuuta 2016

Pakkanen ja pihapuu

EILEN:TÄNÄÄN:
Pakkanen ennättää maalle. Katselen makuuhuoneen ikkunasta vanhaa omenapuuta, jonka oksilla vilahtaa punatulkku. Talvi tekee kovasti tuloaan. Valkoinen huurre valtaa syksyn eri sävyt. Lasten joulun odotus alkaa...

Tulinpa iloiseksi, kun talitintti kurkkasi tietokoneen takaa, ikkunasta sisälle.

Nämä ovat huveja, joita en olekaan aikoihin saanut kokea. Enpä tiedä linnuista kuin muutamia nimeltä ja sekin tieto on vielä hataralla pohjalla. On ihan uskomattoman sekä hihhulimaisen ihanaa saada kokea tämä olemassa oleva arki aivan eri tavalla kuin kaupungissa saatiin. Tunnen olevani osana luontoa, naapureinani metsän eläimiä sekä pikkulintuja. Juuri oli Santtu bongannut pihaltamme kaksi peuraa. Kuin muina miehinä olivat siellä hengailleet. Aika siistiä!

Olemme (tai siis lähinnä muu perhe on, minun tehdessä sisustushommia) viettäneet paljon aikaa ulkona. Olemme saaneet siistittyä pihaa, tosin hyvin hyvin pikkuhiljaa. Navetassa hääritään loputtoman savotan syleilyssä, siivoten yhden nurkan kerrallaan.

Naureskelemme ahdistuksen sekaisin tuntein, että yhden nurkan kun siistiksi saa, sieltä siivotut tavarat odottavat uudelleen seuraavassa nurkassa.  

Samaa hommaa se on sisällä. Kauhea määrä tavaraa liikkuu paikasta A paikkaan B aina pudottaen kyydistä ehkä yhden tavaran oikealle paikalleen. Siksipä meillä on sekä ulkona että sisällä useampi romunurkka, josta sitten pikkuhiljaa saamme asioita omille paikoilleen.

3 kommenttia:

 1. Minä laitoin jo eilen ensimmäiset siemenet lintulaudalle,kun linnut siinä ympärillä pyörivät :) Lintujen seuraaminen on niin kivaa! Ja kolme peuraa näin myös yhtenä aamuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Eiköhän täällä tule opittua linnuista enemmän. :)

   Poista
 2. Voi ei, tuo on ihan mahtavaa kun tajuaa linnut ympärillään, niitä on paljon, usko pois! Itse olen naureskellut että mitä järkeä niitä on bongailla, mutta nyt on keittiönpöydässä lintukirja ja siitä sitten yritetään tajuta, kuka lintu oli paikalla! Muutenkin, luontoa alkaa havainnoida ihan eri tavalla, kun se on lähellä :D Moni ei tajua, kun intoilen jostain västäräkistä keväisin! Täytyy opetella lasten kanssa, täähän on versio pokemonista...

  VastaaPoista