lauantai 28. tammikuuta 2017

Keittiön katto osa 1

KATTOPAHVIT IRTI

Tarkoituksenamme oli saattaa loppuun leivinuunin takaisen seinän siivoaminen vanhoista pintamateriaaleista, sillä aiomme pian asentaa kulmaukseen uuden tapetin. Revimme alas pari kerrosta vanhaa tapettia sekä kovalevyt. Kuin yllättäin, olimmekin repimässä myös kattoon asennettuja valkoisia puujäljitelmäpahvilevyjä.

Remonttivimma lähti ikään kuin käsistä, mutta hyvin positiivisella tavalla.

Olimme katselleet muutosta lähtien keittiön kattoa sillä silmällä, että tulemme kaivamaan esille alkuperäisen katon. Tiesimme, että pahvien alta tulee paljastumaan paneelikatto, sillä sellaiset ovat hyvin säilyneinä myös muissa huoneissa. Riskinä mietimme ainoastaan sitä, että pahvilla olisi saatettu peittää esimerkiksi mahdollisia pintavaurioita.

Huolemme katon kunnosta oli onneksi turha, sillä katto paljastui erittäin siistiksi, mutta tietenkin elämää nähneeksi. Paneelikaton vihreään taittava väri sopii kaiken lisäksi täydellisesti meidän keittiöön. Tästä alkaa pienoinen urakka paneeleissa olevien niittien poiston, kunnon kattopesun sekä kyllä, sen seinän tapetoimisen parissa.

Iloisesti hymähtelen täällä ruudun toisella puolella. On tämä remontointikin yhtä tunteiden vuoristorataa. Eilen olin valmis lykkäämään jokaista remonttia eteenpäin ja tänään olenkin aivan liekeissä, tuhtaamassa joka kodin nurkassa. Eilen oli eilen ja tänään on nyt, eikös vaan?

Kuulumisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti