maanantai 23. tammikuuta 2017

Remontin keskellä elämisestä

Hei vain kuulijat.

Pieni tauko kaikesta venyi hieman pidemmäksi tauoksi. Joulun vieton jälkeen tuntui luontevalta jättää kaikki tekemiset määrittelemättömäksi hetkeksi unholaan. Päivät ovat hiljaiselon aikana kuluneet kuin siivillä. Kieltämättä teki hyvää hengähtää hetkisen. Puhdistaa mieli remonttisuunnitelmista sekä paikata turhautunut mieli hieman energisemmällä meiningillä.

Eläminen remonttikohteessa ei ole aina niin helppoa ja ihanaa, miltä se ulkopuoliselle kuulostaa. Varsinkin, kun perheessä on kolme alle kouluikäistä lasta, tahtoo aikaa muulle jäädä niin kovin rajallisesti. Kaikki mahdolliset lepohetket tulevat liian helposti käytettyä kodissa touhuamiseen, vaikka oikeasti ne ovat niitä hetkiä, kun pitäisi vain kuunnella hiljaisuutta. Minkäs teet, kun ideoita tulvii mieleen ja tahto on kova päästä tekemään.

Koti on tällä hetkellä paikka, jossa vietämme aikaa lähes niin paljon kuin vuorokaudessa on tunteja. Oman kodin remppaaminen on ihanaa, mutta joskus täällä voisi räjäyttää pommin (ellei se, muuten, ole räjähtänyt jo).

Joka aamu herätessä näen tuon leivinuunin takaisen seinän, jossa odottaa tapetointihomma. Makuuhuoneeseen mennessä joudun törmäämään ensin pyykinkuivaustelineeseen, sitten astumaan likaisten sukkien sekä lasten lelujen päälle. Toteamaan, että täällähän pitäisi ehkä vähän imuroida ja järjestellä. Lastenhuoneessa on kaikki hyvin, kunnes lapset ovat päättäneet tehdä sängynpatjoista liukumäkiä ja kehittää kaikille mahdollisille leluille leikin keskelle lattiaa. Vessareissulla kuljen välieteisen läpi, joka niin kovasti huutaa pintaansa vaaleaa väriä hieman valoa antamaan. Puhumattakaan kuistista, joka toimii meillä ulos menevän tavaran karuna varastona.

Useimmiten nämä näkyvät, rempallaan olevat asiat ovat neutraaleja. Useimmiten pystyn jopa nauttimaan keskeneräisyydestä. Ihan totta! Sanotaan vaikka, että parin kuukauden välein tulee pieni romahtaminen. Siitä pääsee eroon ajattelemalla positiivisesti. Ajattelemalla, että elämme meidän unelmaa, jossa jokaisesta nurkasta on mahdollista viilata juuri sellainen, mistä me tykkäämme. Pikku hiljaa, koska todellisuudessa meillä on loppu elämä aikaa. Tämän hetken aika nautitaan perheestä. Aika, jota vielä joskus tulee kova ikävä.

Nina

Minkälaisia kokemuksia teillä on remontin keskellä elämisestä?


3 kommenttia:

  1. Ihanista kuvista ei voisi päätellä juttusi sisältöä, niin ihanan onnellisilta ja kauniilta kaikki näyttää. Kyllä se joskus vielä helpottaa. Nauttikaa pienistä hetkistä ja iloista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi mummo. <3 Näinhän se on, että pyritään elämään hetkessä ja ottamaan ilo irti siitä.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista