sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Tervetuloa köökkiin

Tämä on ainoa iltasella otettu kuva. Hyvin asiat muuttavat väriä hämärässä valossa...
Kodin sydän on varmaan perheen välinen yhteishenki, mutta kyllä köökki vie sydämestä osansa. Keittiön ulkonäkö, lämpö ja käytännöllisyys tulevat monta kertaa päivässä vastaan. Siellä vietämme päivästä todella paljon aikaa, tällä hetkellä eniten. Siksi siihen on niin kiva panostaa ja ennen kaikkea pitää kyseinen tila mahdollisimman siistissä kunnossa. Tuvan puhtaus ennen kaikkea muuta siivousta.

Tupamme tavarat ovat vaihtaneet paikkoja tiuhaan tahtiin muutosta lähtien. Sisustus muuttuu säännöllisesti käytännöllisemmäksi, kun tarvikkeet ovat löytäneet paikkojansa.

Kuvistakin voi päätellä, että köökissämme on roimasti kierrätettyä, vanhaakin tavaraa. Kiertelemme hyvin paljon kirpputoreilla, kierrätyskeskuksissa sekä näpäilemme nettikirppiksillä, joista aina silloin tällöin saamme haalittua helmiä kotiimme. Koska sisustamisella ei ole kiirettä ja valmista lopputulosta ei tarvitse loihtia määräajalla, ovat huonekalutkin löytäneet tiensä kotiimme yksi kerrallaan. Viimeinen löytömme taisi olla nuo vaaleat, vanhat sekä puiset pöydät. Kaksimetrinen työtaso sekä pikkuisempi apupöytä.

Pidän siitä, että asioille löytyy kunnon käyttötarkoituksia.

Joutavaa tavaraa on aina liikaa, joten pyrin pitämään sen asian kurissa, miettimällä niiden käyttöarvoa tarkasti. Pidän tavaroista, joilla on mahdollisesti moniakin eri käyttötarkoituksia tai ainakin jonkinnäköistä jatkokäyttöä taloudessamme. Esimerkiksi lasipurkit ovat hienoja ja niitä myös jonkin verran talouteemme kertyy. Valitsimme niistä isoimmat sekä hienoimmat ja täytimme ne erilaisilla kuivamuonilla. Käytännön lisäksi kiva sisustusidea.

Vanhoissa, puisissa huonekaluissa on vain sitä jotain. Ainakin ne ovat usein hyvälaatuisia ja materiaalinsa ansiosta ikuisia.

Erään purku-uhan alla olevan kartanon uumenista löytynyt naulakko toimii meillä keittiöapurina. Siihen on hyvä ripustaa työvalineitä roikkumaan. Tukevuutensa ansiosta se kestää hyvin myös päällä olevien astioiden painon. Naulakon oli toki ensin tarkoitus toimia virassaan, naulakkona. Keittiökaapistojen puutteessa keksimme sen sijaan sijoittaa sen niiden paikalle ja hienosti on toiminut. Pieni apu puuttuvan kaappitilan sekä ylitsepursuavan tavaramäärän yhdistelmälle.

Tuntuu mahtavalta saada kotia pikkuhiljaa järjestykseen. Jatkuvasti siitä muuttu kivempi ja kivempi. Seuraava muutos kotiimme tulee olemaan uusivanha sohvakalusto, jonka bongasimme viikonlopulla nettikirppikseltä. Todennäköisesti sekin vilahtaa tulevissa posteissa!

Iloista viikon alkua!

2 kommenttia:

 1. Moi!
  Käyn aina välillä lueskelemassa blogianne ja ihastelemassa kuvianne, mutten ole tainnut muistaa jättää kommenttia aiemmin! :) Ihanan kodikas köökki teillä <3 Tuo pelastettu naulakko onkin näppärä idea keittiöön! Ties vaikka matkisin teiltä idean, meillä kun on vielä vähän arpomisen asteella tuo keittiön hyllypolitiikka...

  Meidän töllin tarinoita voi lueskella täältä: http://riippumattomammaksi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oot löytänyt tiesi blogiin! Mä olen aina ollut vähän keittiökaapistojen dissaaja.. Naulakko korvaa kivasti niiden tilalla ainakin nyt toistaiseksi. :)

   Mielenkiintoinen blogi sulla. Käyn varmasti lukemassa lisää. Oon ihan myyty, miten hienoja kuvia noista kanoista saa! Mahtavaa <3

   Poista