Pihkasalva

0.07
Minä olen erittäin kiinnostunut selailemaan nettikauppoja, en välttämättä ostomielessä, mutta mielenkiinnosta erinäisiä tuotteita tai tuotekokonaisuuksia kohtaan. Tämän hetken suosikki selauskohteinani ovat luontaistuotekaupat, joiden kosmetiikkaosastoja olen selaillut sinne tänne, ylös alas.

Kosmetiikka ei toki ole käsitteenä uusi tuttavuus minulle, mutta hyvin vähän kauneustuotteita käyttävälle ihmiselle kuitenkin aika vieras maailma. Meikit eivät niinkään saa ostohaluani heräämään, mutta erilaiset ihonhoitotuotteet kyllä.

Kun alan suurinta elintäni, eli ihoa, kuvailemaan sanoisin, että aika sekava on. Nopeasti kuivuva, varsinkin kylminä vuodenaikoina, sekä epäpuhtauksia puoleensa imevä. Vähän jopa mielipuolinen kuvaus kohteesta. En vain pysty enkä halua kategorisoida ihoani rasvaiseen, kuivaan taikka jotain siltä väliltä, sillä sekin mielestäni ansaitsee yksilölliset piirteensä. Mutta sekaiho voisi olla tarpeeksi avokätinen kuvaus.

Tykkään puhdistaa kasvojeni ihon kasvovedellä, jonka valitsen tällä hetkellä Laveran valikoimasta. Kosteuttajana olen tykännyt samaisen merkin seerumeista rasvaisten tuotteiden sijaan. Ne ovat tarpeeksi keveitä iholle ja toimivat naamani hoitamisessa erinomaisesti.

Uusimpana mielenkiinnon herättäjä löysin pihkasalvan. Sitä käytetään muun muassa desinfioivan vaikutuksensa vuoksi haavoihin, ihottumaan sekä sienitauteihin. Tuli vain mieleen, että miksi ei voiteen lailla kasvoihinkin. Tee se itse -haluisina ihmisinä keräsimme pihkaa jäisestä pihakuusesta, keitimme liemeksi kookosrasvan kanssa ja purkitimme lasipurkkiin vetäytymään. Sitten voidetta naamalle ja nukkumaan.

Ekan yön jälkeen täytyy sanoa, että ihoni tuntuu pitkästä aikaa "vauvanpyllylle". Poskeni ovat pehmeät ja iho näyttää kuulaalle. Jos tämä todella vaikuttaa näin hyvältä vielä viikon päästä, lupaan raportoida asiasta lisää!
2 kommenttia on "Pihkasalva"
  1. Jatkoraporttia odottaessa! Sitä on itsekin tullut vähennettyä kosmetiikan määrää (ja ostamista) todella paljon ja siirryttyä palatavaraan pullojen ja purnukoiden sijaan. Niin sitä ihminen muuttuu :) Ihanaa ja toivottavasti myös aurinkoisa viikkoa Nina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä. Jokin niissä palasaippuoissa on visuaalisestikin niin ihanaa, että niitä on vaikea vastustaa! Samoin sulle Emilia, aurinkoista viikkoa. Kuulumisiin! :)

      Poista