Tekemättömistä töistä irtautuminen

4.50


On se ihme, miten kodin pikkuhommat tahtovat jäädä liian helposti tekemättä. Määrittelemättömäksi ajaksi. Kuten kolmen irtonaisen ruuvin vieminen ruuvilaatikkoon. Tai taskulampun pariston uusiminen. Joka helskutin päivä ne samat pienet sekä taas tekemättä jääneet duunit osuvat silmään. Joka kerta se ärsyttää sekä naurattaa. Ihmetyttää, miksi ne asiat lojuvat tuossa käden ulottuvilla. Miksi en ole niitä hommia tehnyt, saatikka tee nyt, kun ne mieleen muistuivat.

Puolen vuoden asumisen jälkeen tuntuu, että ollaan vihdoin päästy asettumaan uusiin nurkkiin. Koti tuntuu kodilta ja näyttääkin pikkuhiljaa siltä tavaroiden asettumisen myötä.

Aluksi silmiin osui joka ikinen rempallaan oleva kohta, oikein huutaen meitä duunaamaan uutta sitä ja tätä. Ensimmäiset kuukaudet täällä menivätkin työnteko-moodissa ja asuminen taisi jäädä vähän jopa taka-alalle. Tietysti olimme innoissamme uudesta kodistamme, mutta samalla keränneet kyytiin hieman turhaa stressiä "kaikesta mitä täällä pitäisi tehdä". Teimmekin todella paljon.

Tähän hetkeen mennessä asiat ovat kääntyneet lähes päälaelleen. Pienimmätkin hommista unohtuvat nopeasti ja vaihtuvat pihalla nautiskeluun sekä toistemme seurasta iloitsemiseen. Puuttuvat ovilistat ovat viimeisiä murheistamme. Talon ulkokuoresta irtoava maali ja maalaamattomuus eivät luo ylimääräisiä paineita. Ehtii ne kyllä hoitaa. Silloin kun niiden aika on.

Silloin, kun oikein elämästään nauttii, unohtaa kiireen tunteen. Samalla muistaa, että meillä on vielä vuosikymmeniä aikaa häärätä täällä puunaten nurkkia kiiltäväksi. Sama pätee irrallisiin ruuveihin. Ajan kanssa ne löytävät paikkansa kuitenkin.

Nina

2 kommenttia on "Tekemättömistä töistä irtautuminen"
  1. Pitäkää vaikka keväällä maalaustalkoot tai jotain sellaista. Hyvää kevään alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Jotain sellaista olisi kiva järjestää. Iloista kevättä sinullekin!

      Poista