Verstas ja ompeluhuone työn alla

4.41Juuri, kun pääsin viime kerralla kirjoittamaan kodin kunnostushommien kiireettömyydestä, eiköhän täällä alkanut sorvi laulamaan. Alkoi meinaan tulevan verstaan kunnostaminen. Ystävän saapuessa alkuviikosta muutamaksi päiväksi kylään, lähtivät miehet samantien hommiin. Verstaassa jatkui katon purkaaminen, joka kuulemma oli erittäin raskasta puuhaa. Itse vietin sillä välin aikaa leppoisasti kotihommien parissa, itse tehtyä toffeeta lasten kanssa herkutellen.

Kattoa oli eristetty heinän ja purun, jota olemme käyttäneet sekä kompostin että vessanpöntön kuivikkeena, näköisellä sekametelillä. Eristeet tulivat kattolankkujen mukana alas. Nyt kaikki puoli tuhatta kottikärryllistä makaa verstaan lattialla epämääräisenä kasana. Varmaa on ainakin se, ettei verstaassa lopu remonttihommat kesken. Sitä riittää jo nyt vähintäänkin talkoiden verran.

Katto oli rakennettu mahtavista pitkistä lankuista. Aikomuksena on hyötykäyttää puretut aarteet johonkin. Todennäköisesti höylättynä sekä asennettuna kunnostettuina uudelleen kattoon.
Sitten työn alla on projektini työhuone eli ompeluhuone. Tulevaisuudessa tulen hoitamaan ompelukseni kellarissa, talomme entisessä saunassa. Ehdimme nauttia ex-saunan löylyistä muutamasti ennen, kuin kiuas sanoi sopimuksensa irti. Oikeastaan siitä syntyi päätös purkaa koko sauna lauteineen. Haaveenamme on rakentaa tulevaisuudessa vanhoista hirsistä pihasauna, joten sisäsauna jäänee tekemättä.

On ollut aivan mieletöntä päästä taas remppaamisen pariin, sillä ovat täällä näpit syyhynneet jo hyvän tovin. Minulla on ollut kova tarve päästä maalaamaan (edes jotain!) ja nyt sen pääsin tekemään. Ompeluhuoneen seinät tulevat valkoisiksi, jotta pieneen huoneeseen saisi enemmän tilan tuntua sekä valoa. Betonilattia maalataan lähitulevaisuudessa, mutta saa peittyä toistaiseksi maton alle piiloon, odottamaan oikeaa hetkeä tulla hieman kauniimmaksi.

Voin jo kuvitella, miten ihanaa on leikellä kankaita ilman jalassa roikkuvaa yksivuotiasta. Ommella saumoja ilman, että vähän väliä saa pomppia voitelemaan jollekin leipää. Olla niinkuin ihan rauhassa töiden parissa. Jes.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti