keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Rakkaudella rakennettu
Ajatukset ovat liikkuneet aika lailla remonttihommissa, vaikka emme semmoista nyt touhuakaan. Totta puhuen, tekisi mieli laittaa koko talo uuteen uskoon, lattiasta kattoon. Päässäni olisi niin paljon suunnitelmia, joihin valitettavasti eivät aika saatikka rahat riitä. Eikä ensimmäisenä vuonna tutun sanonnan mukaan edes saisi suurempia muutoksia tehdä. Pitää varmasti kutinsa, mutta hitto, kun sen muistaminen on välillä vaikeaa.

Talossa ei siis ole tapahtunut mitään huomion arvoista muutosta.

Ympärostössämme tosin on! Olemme laittaneet toden teolla lapiot, kuokat sekä viikatteen viuhumaan ja saaneet aikaiseksi mahtavan, koko pihan kokoisen työmaan, jossa loppua puuhastelulle ei (onneksi) näy. Onneksi siksi, että valitsimme tämän puuhamaan kodiksemme. Luodaksemme meille kodin, joka on nurkasta nurkkaan rakkaudella rakennettu. 

Mitä remonttia ensimmäisenä asuinvuonna vanhassa talossa voikaan tehdä? Vaikka remppaaminen kutkuttaisi aivan valtavasti, olen tyytyväinen, ettemme ole lähteneet suin päin täällä pommia räjäyttämään. Toki olemme muutamasta väliseinästä repineet kusenkeltaisiksi värjäytyneitä pinkopahveja sekä tapetteja. Maalanneet vanhoja pintoja. Suurimpana remonttina toteutimme ennen muuttoa porstualle vessan. Vessan rakentamisesta voit käydä lukemassa täältä ja valmiista vessasta täältä.

Yleisesti ottaen olemme lähinnä siivoilleet paikkoja. Siivoilleet, siivoilleet ja taas siivoilleet. Vieneet peräkärrykaupalla roskaa kierrätykseen. Siivoussavotta on yhä kymmenien roskakuormien jälkeen loputon, mutta paljon paremmassa hantissa viime lokakuuhun nähden. Aivan uskomatonta, kuinka paljon romua voi mahtua vanhaan navettarakennukseen. Uskotko?

Kireistä pinnoista, rahanmenon loputtomuudesta ja puuttuvista kattolistoista huolimatta vanha talo on ainoa paikka, jossa enää haluaisin asua.

Kuvat ovat eilisen illan ulkoilun tuloksia

2 kommenttia:

 1. Niin söpö tuo talo ensimmäisessä kuvassa! Ja peuroja...niitä täälläkin on :) Me ollaan asuttu tässä talossa kuusi ja puoli vuotta ja ollaan kolme pienimuotoista remonttia sillä aikaa tehty... keittiöremontti,kun hieman (vain) nykyaikaistettiin tätä keittiötä, yläkerran makkarissa homeesta johtuvaa remonttia ja viimeksi viime kesänä uudistettiin olkkarin lattiapinnoite, rikkinäisestä muovimatosta laminaattiin...hitaasti hyvä tulee...vai miten se nyt onkaan :) Varsinkin kun rahaa on vähän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan nimetty pihalla tallusteleva peurapariskunta Peraksi ja Maraksi. Niitä saakin aika monena iltana ikkunasta ihastella. :)

   Juuri tuon kaltaista meidänkin remontointi tulee olemaan. Tehdään sitä, mitä on milloinkin tarvis. Välillä tosiaan tekisi mieli uudistaa kaikki, mutta toisaalta ajattelen, ettei rahattomana ole järkevää lähteä korjaamaan jo valmiiksi ihan toimivaa.

   Täällä vaan mennään aika luovuuden puuskissa ajoittain. Kai se kuuluu tähän samaan rintamamiestalo-pakettiin.

   Ihanaa tulevaa viikonloppua sinulle Sesse!

   Poista