tiistai 1. elokuuta 2017

Tikanheittoa ja ruusukylpyjä


Mustikkakausi on vihdoin tullut! Sitä on odotettu siitä lähtien, kun viimeinen marjapakaste avattiin viime joulun alla. Edellisenä vuonna kävimme hyvin hintsusti keräämässä marjoja, mikä kanssa harmillisesti näkyi marjojen liian aikaisena loppumisena. Nyt olisikin tarkoitus käydä ainakin paristi viikossa lähimetsissä. Mielessä vilkkuu useita kymmeniä litroja mustikkasaalista, mutta nähtäväksi jää, mikä määräksi lopulta muotoutuu.

Lomamme on (t a a s) mennyt yllättävän nopeasti. Vaikka lapset kaipailevat kesäreissujansa viettäviä kavereitaan, aika on silti kulkenut kotona leppoisasti. Parin viikon päästä kutsuvat erinäköiset oppivelvollisuudet osaa meistä, sekä omassakin mielessä siintää mukavia työjuttuja ompelemisen parissa. Olen haalinut jonkun verran kierrätyskeskuksista materiaalia suunnittelemiini vaatteisiin. En malta odottaa, että pääsen hypistelemään valmiita tuotoksia, sekä vilauttamaan niitä tänne blogiinkin. Inspiraatiota riittä ties mihin juuri nyt.


Kesämme kohokohtia ovat olleet perinteinen mökkireissu Mäntyharjulle, joka on vain niin äärettömän kaunis pikkukaupunki. Viime vuoden reissusta löytyykin blogista juttua nimellä: Mäntyharjulla vihreää kultaa. Ihmisiä siellä vilisee kuin muurahaisia keossa. Luonto on kaunista ja ympäristö pidetty erityisen siistinä. Neljän tunnin automatka taittui rattoisasti pelatessa lasten kanssa Laiva on lastattu -peliä. Suurin muutos edellisvuoden visiitille olikin varmaan vauvan kasvaminen taaperoksi. Tänäkin vuonna kävimme läpi kirpputorit, josta teimme muutaman hyvän löydön. Ostimme keittiöön aivan ihanan, ison räsymaton kympillä sekä samalla hinnalla kuusi vanhaa vaarin kaljapulloa. Suosittelen ehdottomasti käymään Mäntyharjulla, jos siellä päin tulee joskus liikuttua.

Kesää on Mamban laulun sanojenkin mukaan vielä jäljellä. Kaksi viikkoa aiomme nauttia kiireettömyydestä, kunnes koulutaksi kurvaa pihatien päätyyn. Saamme katsella syksyllä kiitollisina keittiön ikkunasta pihamaalle, joka on tämän kesän aikana hahmottunut kiinnostavaksi puutarhan aluksi. Vielä olisi tehtävänä muutaman kasvipenkin valmistaminen sekä loppujen roskien roudaaminen talven alta niille kuuluville paikoilleen.

Nauttikaamme loppukesän suomasta lämmöstä!

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Ihania kesäisiä kuvia.
  Teetkö retrokankaista itsellesi ja omalle perheelle vai suunnitteletko myyntiin?
  Jaa nyt ihmeessä ainakin vinkit mitä olet saanut kankaista aikaan. Tuskin maltan odottaa kuvia luomuksista. :)
  Omat 3 jo aikuista lastani ovat jonkin verran matkustelleen ulkomailla kanssamme lapsena ja kaikki mahdolliset puuhamaat on kierretty aikoinaan. Silti parhaita muistoja heille ovat olleet metsäretket eväiden kanssa, nuotiomakkara pimeässä tai kakku, jossa oli tähtisadetikkuja palamassa. Kyllä ne oikeasti ovat yllättävän yksinkertaisia asioita, joista jää hyvä mieli ja jotka voimaannuttavat vielä aikuisenakin. Uskon, että lapsenne elävät siellä ihanan rikasta ja antoisaa elämää.
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kommenttisi sai minut melkein herkistymään. Niin kauniita ajatuksia. Juuri näin ajattelen itsekin ja mielestäni niin tulee elää, mikä kenetkin onnelliseksi tekee.

   Teen tällä hetkellä vain oman perheen käyttöön. Suunnitteilla on ainakin torimyyntiä, mutta se asia on vielä auki. Odotahan ihmeessä, jotta näet mitä tuleman pitää1 Huppareiden kaavoja mielessä... ;)

   Poista