Mitä kuuluu?

5.53
Navetasta löytynyt pelätin sumuisella pihalla

Mökillä mökkihöperöitymässä

Kylillä käymässä

Hyvää syksyä juuri sinulle! Minulle syksy on voimaannuttavaa aikaa ja siltä olo vahvasti tuntuukin. Viilenevät ilmat ovat tarjonneet mahtavia työpäiviä puutarhassa. Sateet puolestaan pakottavat sisähommiin. Niitä molempia on tapahtunut meillä hyvään tahtiin, sillä energiaa tuntuu (vihdoinkin) riittävän vaikka minkälaiseen puurtamiseen.

Parhaillaan touhuamme uusien kasvimaiden kimpussa. Rakentelemme risuaitaa kasvimaan reunalle ja toisista kääntelemme lapiolla hiki hatussa maata ympäri. Olemme siirrelleet marjapensaita, joita ympäri pihaa aika ajoin löytynee, suotuisimmille paikoille. Ainakin kaksi karviaispesasta sekä useampi mustaherukkapensas ovat jo löytäneet uudet kasvupaikkansa. Juuri pari päivää sitten kävimme keräämässä luumusatoa takapihan puista ja iloksemme huomasinne kymmeniä luumupuun taimia samalla alueella. Muutamille taimille kaivoimme jo kuopat sekä istutimme etupihan puutarhaan.

Metsäretkellä ihmettelemässä pulleita mustikoita

Vaahteran siemeniä 

Arki <3

Syksyyn kuuluu ehdottomasti rentoutuminen. Kuluneena kesänä päätimme olla tekemättä perinteisten mökkireissujen lisäksi muita kesälomareissuja. Halusimme olla kotona (sopii ehdottoman hyvin kotihiirille!), muokkailla pihaa ja tehdä taloon rauhassa remonttisuunnitelmia. Ajatuksemme rauhallisesta kesästä toimi hienosti, sillä voimia vievän muuttorumban jälkeen olimme lepomme ansainneet. Oikeastaan koko uusi tilamme vaati sen, että saamme asettua tänne kaikessa rauhassa. Levähtää hetken. Suunnitelmamme tuntuu toimivan, sillä kuten aikaisemmin sanoinkin, virtaa riittää touhuihin aivan eri tavalla kuin viime kuukausina.

Olemme ottaneet syksynkin vastaan melko rennoin ottein. Temme viikoittain koko perheen metsäretkiä. Tutkimme erilaisia sienilajeja sekä keräilemme marjoja. Käymme silloin tällöin niin sanotusti kylillä, yleensä ruokakauppareissulla, mutta joskus ihan vain olemassakin. Kylältä löytyy oikeastaan kaikki peruspalvelut, joita ihminen päivittäin tarvitsee. Maalikaupasta lastenvaateliikkeeseen ja sieltä ruokakauppaan ja lääkäriin. Ihanaa, että kaiken ei tarvitse olla suurta ja ihmeellistä. Lähellä on paljon hyvää ja kaunista.

Nina
10 kommenttia on "Mitä kuuluu?"
 1. Hei taas!
  Aika hurja on pelätin!:)
  Mitä ihmettä teette noista vaahteransiemenistä? Ei yhtään raksuta täälläpäin.:) Vinkki kelpaisi, sillä pihassa on enemmän kuin laki sallii vaahterapuita.
  Täällä syksy on alkanut myös rennoin ottein. Pikkuhiljaa loppusato talteen ja kasvilavat siistiksi. Olen antanut tillin kasvaa korkeaksi sillä ajatuksella, että saisin siitä siemenet. Nyt olen vain niin tyhmä, etten tajua onko siinä vielä kukkia vai siemeniä? Oi tätä kotiviljelyä.
  Kynttilöitä on ihana sytytellä sisälle ja ulos. Useista suomalaisista poiketen, pidän syksystä ja sen tunnelmasta.
  Mukavia syksypuuhia teillekin.
  -sirpa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan tillistä vielä siemeniä kerännyt, mutta yleensä ne ovat valmiita kerättävksi, kun ne irtoavat herkästi. Usein vielä tummuvat valmistuessaan. Kokeilemaan vaan!

   Vaahteran siemenet meinattiin iskeä ruukkuihin ja viedä talveksi ulos itämään. Tavoitteena meillä on kasvattaa pieni taimitarha ja pihalta puuttuu vaahterapuu. ;)

   Syksy on vuoden parasta aikaa, vaikka puolensa kullakin.

   Ihanaa viikkoa sinulle Sirpa!

   Poista
 2. Näin on, kotona on hyvä olla. Välillä toki kiva poistuakkin sieltä, niin on taas super hyvä olla kotona :) Ihanaa arkea <3 Viikottainen metsäretki on kiva juttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Tuota mottoa minäkin käytän: pitää välillä reissata, jotta muistaa taas, kuinka ihanaa on olla kotona. <3

   Mahtavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Ihanaa fiilistelyä! Täällä ollaan vietetty taas paljon aikaa sienimetsässä, en syksyisin parempaa paikkaa tiedä (kunhan hirvikärpäset pysyvät poissa) :) Ihanaa syksyisen viikon alkua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyyi hyi hirvikärpäset. Niitä täälläkin piisaa loputtomasti...

   Mitä sieniä olet keräillyt vai meetkö vaan mututuntumalla ja otat vähän kaikkea? :)

   Ihanaa viikkoa sulle Emilia <3

   Poista
  2. Ollaan tosi nirsoja (heh) eli me kerätään "vain" suppiksia, kanttarelleja ja mustia torvisieniä. Joskus myös suolasieniä, mutta ne on äiti kerännyt tänä vuonna meidän puolesta ja ryöpännyt :)

   Poista
  3. Noita mekin pääasiassa keräillään ja tatteja siihen lisäksi. Torvisieniä ei olla löydetty kuin ihan muutama.. Ollaan myös tosi kiinnostuneita värjäyssienistä, jospa pääsisi vielä tänän syksynä kokeilemaan!

   Poista
 4. Aika hurjan näköinen pelätin :) Meillä oli mökin (ennen tätä taloa) pihalla kerran linnunpelätin, niin aina kun näin sen ikkunasta pelästyin, että kuka siellä seisoo... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä aluksi sitä tuli katsottua aina kaksi kertaa, kuka siellä pihalla nököttää. Nyt jo olen kai tottunut. Tässä talossa ei kummituksia ole kuulunut, joten täyttäkööt pelätin vaikka niiden virkaa sitten! :D

   Poista