lauantai 28. lokakuuta 2017

Patja, jonka päällä on mukava lötköttää
Makoilen sängyllä lauantaina puolen päivän aikaan näpytellen lukemaasi tekstiä blogiin. Pienin lapsi häärää vieressä osoitellen kuvaansa tietokoneella ja hokemalla omaa nimeään: "Mijjaa, Mijjaa.." Olen keskittynyt työn alla olevaan kirjoitukseen, mutta osan siitä pääsen jakamaan tyttäreni Lego-linnojen ihailuun. Tässä vaiheessa pallero on siirtynyt selkäni päälle. Siellä on niin hiljaista, että hieman jo epäilyttää, mitä pienellä ihmisellä on mielessään. Hiljaisuus kun on välillä omapäisen touhuilun merkki. Olen huomannut kahdeksan vanhemmuusvuoden aikana, että juuri silloin, kun voisin uppoutua täydellisesti johonkin tekemiseen, minua tarvitaan enemmän muualla. Tällä hetkellä olen kai tyttärelleni patja, jonka päällä on mukava lötkötellä sekä kiipeillä. Antaudun itsekin leikkiin.

Suunnittelimme koko perjantai-illan, kuinka lähtisimme heti aamupalan jälkimainingeissa koko poppoolla ulos ja rakentaisimme lumilinnan saatavilla olevasta lumesta. Yllättäin juuri tänään sää onkin muuttunut vesisateiden täyttämäksi, joten arvatenkin suunnitelmamme menivät kauttaaltaan mönkään. Päätimme kuitenkin pukea ylle lämmintä, suojata ne sadevaatteilla ja lompsia ulos vetisestä säästä välittämättä. Saimme aikaiseksi kymmeniä lumipalloja, punaiseksi palelevia sormia sekä rännästä tippuvia kuravaatteita. Pieni hapensaantituokio oli toki virkistävä.
Keittiönpöydän äärellä käynnistyi kuin huomaamatta askartelupaja. Tuossa tuokiossa lapset olivat koonneet pöydän täyteen piirrustusvälineitä ja alkaneet touhuilla niiden parissa keskittyneinä. En ole varma, mitä he luovuuden vimmoissaan tekevät, mutta ohimennen kuulin jotain omien pelien suunnittelemisesta.

Tein jengille kermalla höystettyä pastaa porkkanakastikkeella. Yllättävästi kaikille tuntui ruoka maistuvan, vaikka tietysti nyt j o t a i n valittamisen varaa aina löytyy. Tällä kertaa muutama meetwurstin palanen meinasi saada aikaan yökkökohtauksen. Enhän minä ymmärtänyt, etteivät prinsessat kelpuuta ihan kaikkea ruuakseen. Asiasta päästiin tosin nopeasti yli ja lautaset palautuivat tyhjinä tiskipöydälle. Hieman patistamista ja tsemppausta, niin ruoka kuin ruoka lopulta maistuu.

Lupasin juuri tehdä mielettömän tuloksen Jatsi-pelissä Santtua vastaan. Kyseistä ajanvietettä harrastamme nykyisin todella paljon. Sanoisin, että parikymmentä peliä päivässä. Harjaantumista ei ole pelitavassa tapahtunut ollenkaan. Tuntuu välillä, että tulokset menevät vaan huonommaksi. Pieni- ja isosuora tuottavat erityisesti päänvaivaa ja niiden tilalle tuleekin usein pelkkiä viivoja. Noppien heitteleminen on tällä hetkellä lemppari ajanvietettä kotona, korttipelien lisäksi. Jes, satuin tässä välissä heittämään ensimmäisellä heitolla kolmos-jatsin!

Mukavaa viikonlopun jatkoa meille kaikille. Mikä on teidän lempi ajanvietteenne kotopuolessa? 

12 kommenttia:

 1. Kaunis huone yläkuvassa! Tuli mieleen aika, kun omat lapset (5 kpl) olivat pieniä, eivät toki kaikki yhtäaikaa, vanhimman ja nuorimman ikäero kun on vajaa 20 v. Jatsiakin tuli aikoinaan pelattua :) Mun lempi-ajanvietteitä ovat käsityöt, askartelu, tietokone ja lukeminen. Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sesse! Vihdoin tuntuu siltä, että makkari (joka kuvassa näkyy) on viihtyisä ja jopa sellainen, miksi sen kuvittelinkin.

   Jatsi on kyllä parasta viihdettä elämään juuri nyt. Lapset vaan tahtovat viivytellä noppien kanssa, että joskus pelaamisesta ei tahdo tulla juuri mitään. Aikuisseurassa homma toimii sukkelammin! On tämä lapsiperhe-elämä yhtä riehaa välillä. Varmasti ihanaa ja todennäköisesti myös haikeaa, kun kasvavat isoksi ja muuttavat omiin koteihinsa...

   Mulla on aika samanlaiset harrastukset. Askartelua viime vuosina vähemmän, mutta eiköhän joulukortteja päästä kohta taas tekemään!

   Mahtavaa viikkoa sinulle ja perheellesi!

   Poista
 2. Ihanan kuuloista ja näköistä viikonlopun viettoa <3 Minun lempipuuhaani on puutarhailu ja askartelu. <3 Ja bloggailu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ja haipakkaa! <3 Mitenkä hoidat puutarhailuharrastustasi talviaikaan? Onko sulla jokin talvikasvihuone kotona? Kesä meni niin nopeasti ohi, että todennäköisesti seuraavakin on jo oven takana. Päästään taas työntämään näpit multaan! Parasta.

   Yhdyn myös töhön bloggailuun! Näppäimistö sauhuaa tällä hetkellä oikein riemukkaasti. Kirjoittaminen on mulle parasta terapiaa ja ajanvietettä.

   Iloa sinun ja perheesi viikkoon! :)

   Poista
 3. Voi noita aikoja. Kun kaikki lapset olivat vielä pieniä. Enää vain iltatähti asuu kotona. Olen huono pelaamaan mitään, väkisin joskus lasten kanssa oli pakko pelata. En tiedä mikä siinä tökki. Meillä myös ulkoillaan, käydään koirien (3)kanssa metsässä ja syödään laavulla eväitä. Tai pyöräillään yhdessä. Yhteiset leffaillat kotona poppareiden ja karkkien kanssa myös on listalla. Luetaan myös pojan kanssa, hiljaa vierekkäin, molemmat keskittyen omaan kirjaan ja tietäen ja tuntien että toinen on siinä ihan iholla. Joskus askarrellaan ja rakennellaan jotakin. Aika pieniä juttuja, mutta lapselle ja itsellekkin tärkeitä. Nyt löysin kellarista vanhan rautapadan ja ajattelin että laitetaan siihen pimeällä tulet ja grillataan makkaraa. Taidankin toteuttaa tänä iltana.
  Mukavia puuhasteluja sinnekin
  -sirpa-
  Ps. Aivan hurmaava tuo huone. Aika paljon samaa tunnelmaa löytyy ruudun tältä puolen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, on tämä aikamoista aikaa kyllä. Onneksi nykyään päiviä rytmittää esikoisen koulu ja keskimmäisen eskari. On sitten edes muutaman tunnin päivässä talossa vähän hiljaisempaa. Nautin silti näistä ajoista, kun lapsoset kilpailevat äidin huomiosta. Vuodet näyttävät vierivän moista tahtia etehenpäin ja kohta ne asuvatkin jo muualla.

   Minäkin olen yleensä huono pelailemaan tai leikkimään lasten kanssa sen kummempia. Nyt löysimme tuon jatsin ja UNO-kortit, joiden parissa tulee ihan eri tavalla viihdyttyä. Satsaan itsekin pieniin hetkiin lasten kanssa. Halitaan aina vähän väliä ja heitetään toisillemme pitkin päivää kohteliaisuuksia. Se on ihan riittävää aktiviteettiä useimmiten.

   Jospa pystyisin teleporttaamaan itseni muualle, lähtisin ehdottomasti kanssanne grillamaan ulkotulella makkaraa!

   Ja kiitos huoneeseen liittyvistä kehuista! Tuntuu hyvältä, että se näyttää vihdoinkin hyvältä ja jopa joku muukin tykkää sen tunnelmasta. Selvästi sukulaissieluja täällä! :)

   Poista
  2. Sirpa muuten, oletko harkinnut blogin pitämistä? Kun kirjoitat niin hyvin, voisin hyvin kuvitella lukevani tekstejäsi enemmänkin.

   Poista
  3. Kiitos:)
   Joskus kyllä joku on ehdottanut blogin pitämistä, mutta kynnys on vielä ollut liian korkealla. Lähinnä teknistä puolta välttelen. Mutta kiva on kyllä kun toiset jaksavat tehdä ja nähdä paljonkin vaivaa toisten, tuntemattomien ihmisten eteen. Kiitos siitä.
   Ps. Grillausoperaatio oli ikimuistoinen, poikaa jännitti tuleeko palokunta paikalle :)
   -sirpa-

   Poista
 4. Ihania kuvia ja fiilistelyä! Pakko muuten minunkin kehua tuota ylimmän kuvan huonetta, todella kaunis :) Minun lempi puuhiini kuuluu valokuvaaminen, bullet journalin teko ja lukeminen, näitä kaikkia tuleekin tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti! Ihanaa alkanutta marraskuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kehuista! Tulee hyvä mieli, kun tietää, että joku muukin tykkää samasta kuin itsekin.

   Bullet journal on mulle täysin uusi juttu. Ilmeisesti se on siis jokin kalenteri, mihin täytetään omia menoja ja ajatuksia..? Tykkään täytellä kaikenlaisia lappusia ja vihkoja, joten tuo voisi olla mullekin aika bueno harrastus!

   Poista
  2. Bullet journal on kyllä paljon muutakin, minulla on kalenteri itseasiassa täysin erillään ja bujo on enemmän listoja ja erilaisia trackereita varten :) Sen kanssa on helppo seurata tuleeko juotua päivittäin tarpeeksi vettä, milloin on viimeksi pessyt ikkunat tai muuta vastaavaa. Kannattaa ehdottomasti tutustua aiheeseen :)

   Poista
  3. Wau! Siinähän on tavallaan älypuhelimen ominaisuuksia paperisessa muodossa, aivan mahtavaa! Taidan toivoa joulupukilta tuommoisen, pakko kokeilla. Ilmoittele, jos joskus blogissasi on aiheeseen liittyvä arvonta, ellen itse satu huomaamaan.

   Aurinkoisia päiviä sulle emilia!

   Poista