torstai 16. marraskuuta 2017

Mekko kierrätyspaidoista

TILKKUMEKKO


Rapunzel-mekko: 98% kierrätettyä materiaalia (ompelulanka on uusi)

Olen viimeaikoina laittanut ompeluhuonetta järjestykseen. Availlut pusseja ja penkonut pahvilaatikoihin pakattuja kankaita. Kävin läpi keräämiäni kierrätysvaatteita sillä silmällä, että tekisin niistä jotain uutta ja käyttökelpoista. Otin työn alle värikkäitä trikoopaitoja ja sain idean sovittaa aiemmin piirtämäni mekon kaavan niihin. Pilkoin vaatteet sopiviksi palasiksi sekä sovittelin niitä yhteen mustan villaneuloksen kanssa. Kaksi mekkoa on nyt valmiina.
Burn out -mekko: 60% kierrätettyä materiaalia 40% villaneulosta

Lapset ovat ihmisistä kaikkein avoimempia ja kertovat yleensä hyvinkin suoraan, mitä mieltä mistäkin asiasta ovat. Oli suuri kunnia saada kehuja juuri koulunsa aloittaneelta tyttäreltäni, kuinka hienoja mekkoja olen tehnyt. Lastenvaatteet ovat kiinnostaneet minua pakon lisäksi ihan muutenkin. Olen mietiskellyt viime vuosina paljon, miten vaatteisiin saisi yhdistettyä sekä mukavuuden, leikkisyyden että tyylikkyyden.

Tilkkumekko sisältää hyvin tärkeitä aatteita. Siinä yhdistyy kierrätysmateriaalien hyödyntäminen sekä luonnonmateriaalit. Yhteen mekkoon kuluu noin neljä kierrätyspaitaa, riippuen niiden koosta. Vaatteista käytän vain kaikista hyväkuntoisimmat osat ja blokkaan hankkimistani vaatesatseista ulos selvästi keinokuituiset vaatteet. Kierrätetty materiaali on harvemmin uuden sileää, joten uusiovaatteissa tulee näkymään niiden historiaa jossain määrin. Käytän vain käyttäkelpoista materiaalia, joten huonokuntoisimmat eteen tulleet vaatteet päätyvät oitis tiskiräteiksi tai muuhun kierrätykseen.

Leikkelin palasia noin kymmeneen mekkoon valmiiksi. Aikomuksenani on ommella mekkoja myyntiä ajatellen. Kunhan saan yritykseen liittyvän paperisodan selätettyä, tarkoitukseni on avata jonkinnäköinen nettikauppa suunnittelemilleni vaatteille. Myyntiin on tulossa myös Santun upeita puutöitä. Asiasta varmasti lisää myöhemmin!

Mitä tykkäät tilkkumekosta?

14 kommenttia:

 1. Ihania mekkoja <3 Ihanaa, että kierrätät ja luot siten jotain uutta ja upeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Tätä ideaa on suunniteltu kauan. Onneksi se tuntuu toimivan!

   Poista
 2. Lähetin mekon kuvat Riverside Cruisers ry:n presidentillekin.

  VastaaPoista
 3. Kierrätys on aina hieno asia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. <3 Eikä tule tylsää kun saa pyöritellä käsissään kaikennäköisiä kierrätysvaatteita. Kivaa puuhaa!

   Poista
 4. Hui!!!
  Nyt kyllä täytyy sanoa että aivan mahtavia mekkoja. Aikuisille tunikoita samalla idealle. Ei muuta kun nettikauppa äkkiä toimintaan. Ja mallikin on mitä ihanin. Tyylikkäästi poseeraa. Tykkään
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Mulla on jo yksi kiva kaava aikuiselle valmiina, josta ajattelin vääntää samalla idealla tunikaa. Laitan heti blogiin, kun mahdollista!

   Eiköhän sitä kauppaa pääse ennen vuodenvaihdetta pyörittämään. ;)

   Poista
 5. Hienoa designia olet luonut. <3 -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! <3 Kivasta palautteesta saa paljon voimaa. Lisää vaatteita on tulossa, kunhan saan aamukahvit juotua ja siirryttyä ompeluhuoneeseen. Palaillaan!

   Poista
 6. Nämä ovat todella kivoja! Minäkin haluaisin yhden näin aikuisen koossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy pistää työn alle aikuisen kokoja mahdollisimman pian. :)

   Poista