sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Toinen kerta avannossaToinen kerta avannossa on nyt takana ja olo on mitä mainioin. Veden "lämpötila" vahvistettiin olevan kolme astetta plussan puolella, joten varpaat saivat taas mukavaa pistelyhoitoa pulahtamisen jälkeen. Ajattelin viime uintikerralla, että seuraavalla kerralla saatan helpommin jänistää uimisesta, kun jo valmiiksi tiedän veden olevan kylmää. Niin ei kuitenkaan käynyt edes mielessäni tehdä, vaan rohkenin reippaasti hyiseen järveen. Olo on keveä kuin perhosella ja päivä aukenee todella paljon virkeämmin kuin joinain harmaina aamuina. Varpaat lämpenevät leivinuunin edustalla, joten mikäs tässä on ollessa.

Suosittelen todella avantouinnin ja saunan yhdistelmää kaikille kykeneville. Uskon sen toimivan  mahtavan olon tuottajan lisäksi hyvänä flunssanestolääkkeenä. Jospa taudit pysyisivät loitolla tänä talvena.

Talven tulo ei ole ahdistanut minua lainkaan. Toki ilmat ovat olleet sateen ja kuran myötä hieman luotaantyöntäviä. Olemmekin majailleet isoimman osan vuorokausista sisätiloissa ja silloin kun emme, täyttyvät talon molemmat eteiset pian kuravaatteista ja mutaisista kumisaappaista. Sateella kuuluu hyppiä kuralätäköissä, joten mitä minä olen siihen enempää neuvoja antamaan. Pipsa possun isän sanoin: Kura karaisee! Lätäköt kuuluvat lapsuuteen, näin se vaan on. Hyödynnän aikani sisällä järjestelemällä keräämiäni kankaita sopiviin pinoihin. Kuistilla odottaa seitsemän jätesäkillistä kierrätysvaatetta pääsyä leikkuupöydälle. Lisäksi saan ajan kulumaan lennokkaasti kotihommien parissa, jotka eivät tunnu loppuvan koskaan. En edes pyri enää siihen, että kaikki hommat muka olisivat päivän lopuksi tehty. Ehtiihän niitä tehdä huomennakin.

Talven tulo vie elämästäni tietyn kiireyden ja tekemisen pakon tunteen. Kesällä poden joskus huonoa omatuntoa siitä, etten oikein jaksa kierrellä kesätapahtumia siellä täällä. Nautin vain olostani paikoillaan ja uudesta isosta pihastamme, jonka kimppuun pääsemme taas puolen vuoden kuluttua.

Tuottaako kaamos sinulle kyllästymisestä harmaita hiuksia vai onko talven tulo pikemminkin rauhoittavaa?


6 kommenttia:

 1. Antaa talven tulla vaan. Ei haittaa ! :)

  VastaaPoista
 2. Ei kovasti ulkoilu ole miellyttänyt, kun "koko ajan" on satanut, enimmäkseen sisällä siis...joulu/kaamos-valoja olen laitellut ja yrittänyt keksiä jotain kivaa tekemistä (ompelua, askartelua yms) ettei ankeilu iske.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa melko samanlaiselta kuin täällä. Sadetta ja märkää pukkaa jatkuvasti, joten sisällä tulee keksittyä kaikkea kivaa puuhaa. Tai sitten ihan vain löhöilyä viltin alla. :)

   Poista
 3. Hei!
  Tänne Hämeeseen on saatu tänään hippusen lunta (märkää) valostuttamaan. Harmi vain, että pakkasta ei oikein tunnu olevan sen vertaa, että pysyisi. Kuraa, kuraa ja kuraa. Siihen on jo aika tavalla tänä vuonna kyllästynyt. Kolmen koiran omistajana on kyllä siivoamista riittänyt ja kyllä sitä kuraa ihmiskäpälissäkin näyttää sisälle tulevan. Siksi pikkupakkasta toivon, vaikka muuten ei talvi houkuttele.
  Meillä ainakin piha on niin märkä syvältä asti, että jos talvella kovat pakkaset tulevat, se tietää hyvästejä monille pihan kasveille. Juuret eivät vaan kestä. Jäljelle tuntuu siis jäävän voikukat, niittyleinikit ja sammal.....kai se luonto tietää, että tänne ilmastoon tarkoitetut sopeutuvat ja kestävät, ja "turhat" koristepensaat joutavat jäätyä.
  Talvella tulee kyllä hyvin ladattua fyysistä akkua, henkisestä en nyt niin tiedä.
  ...joulukin lähestyy ja kohta jo kevät......ja taas saa laittaa taimia itämään ja odotella niiden siirtymistä satoa tuottamaan.....odottaminen on kyllä niin mukavaa;)
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin ajatellaan usein kevättä ja uutta kasvien istutuskautta. Lapset tietysti odottelevat jouluaattoa ja kalenterin luukkujen avaamista. Aina on jotain odoteltavaa ja jotain, mikä herättää eloon täällä pimeyden keskellä.

   Nyt vasta Varsinais-Suomeenkin sataa lunta. Aamusta asti on tuprutellut vaakatasossa. Toivottavasti pikkupakkanen jäisi edes vähäksi aikaa kylään. Ehtii sitä kuraa sitten taas haalareista pyyhkiä. :)

   Onko sinulla jo hyvä suunnitelma ensi kevään istutuksille? Me meinattiin laittaa ensi vuodeksi sipulien lisäksi perunaa, porkkanaa ja lanttua. Ehkäpä avomaakurkkua. Paprikaa ja tomaattia vasta, kun saamme kyhättyä sopivan kasvihuoneen.

   Poista