Pienen budjetin matkailua

7.38

Pienellä budjetilla elämisessä on yksi päänvaivaa tuottava tekijä. Nimittäin matkustamisen vaikeus. Kotimaanmatkailu maksaa maltaita, jopa ulkomaanmatkailua enemmän. Jälkimmäinen vaihtoehto nipistetyllä rahamäärällä ei kuulosta houkuttelevalta. Täytyy maksaa matkat, hotellit, ruuat, juomat ja oheiset. Varautua matkalla sattuviin yllätysmenoihin sekä jättää taka-alalle pieni back up -budjetti. Matkustaminen ei niin ikään ole ollut mielessämme tällä hetkellä lähelläkään toteuttamisastetta, mutta silloin tällöin järjestämme kyllä jotain ylimääräistä menoa pois kotoa.

KODINVAIHTO

Palauduimme juuri eilen kaupunkimaisemista takaisin maalle. Teimme perheenjäsenen kanssa kodinvaihdon. He tulivat asuttamaan kahdeksi yöksi pakkasen riepottelemaa tölliämme ja me reissasimme reilut sata kilometriä kohti kaupunkilähiötä ja rivitalokämppää. Vaihto sujui ongelmitta ja kummankin perheen aika kului tahoillaan hyvin. Maalle matkanneet olivat kuulemma nukkunet oikein hyvin meillä, pipot päässä ja makuupusseissa. Meillekin uni maistui mainiosti lämpimässä talossa, vaikka välillä kuumuus yllättikin viileään sisäilmaan tottuneet asukkaat. Muuten matkaamme kuului rattikelkkailua läheisen koulun pulkkamäessä sekä harvinainen lähikauppamatka kävellen. Teimme ruokaa nopealla sähköliedellä sekä paistoimme ranskalaisia sähköuunissa. Saunoimme sekä peseydyimme lämpimästä suihkutilasta nauttien. Pieniä asioita, arjen luksusta.

Totesimme yhdessä, että kyllä ihmiset ovat tottuneet elämään hyvin mukavissa olosuhteissa näinä päivinä, jolloin muun muassa lattialämmitys, sähkösauna, sähköliesi ja -lämmitys ovat asumisen itsestäänselvyyksiä. Olemme tottuneet, että -20 asteen talvipakkasellakin voi kotona hengailla t-paidalla ja pikkareilla. Hurjaa.


Saavuimme kotiin aivan ihanan aurinkoisiin olosuhteisiin. Pakkasta näyttää olevan toistakymmentä astetta. Takapihaltamme jo kerran sulamaan ehtinyt jäämäki on muotoutunut uudestaan, josta lapset laskevat serkulta turhaksi jääneellä rattikelkalla tunti tolkulla. Kelkka onkin muodostunut mahtivälineeksi meidän perheen keskuudessa. Siitä suuri kiitos tädille, joka itsensä tekstistä tunnistakoon. Kiitos!

Lopuksi vielä pieni videopätkä (joka toivottavasti toimii!) hiihtoloman tunnelmista. Kotipihalla, pellolta käsin.


Kuulumisiin! :)
2 kommenttia on "Pienen budjetin matkailua"
 1. Aika hyvä lomaidea. Varmaankin täysin vapaasti varastettavissa? ;)
  Nyt kyllä tuntuu ettei uskaltaudu ulos edes puita tai postia hakemaan, niin jäätävän kylmää. Eihän me suomalaiset enää olla näihin kylmyyksiin totuttu. Hus pois mokoma pakkanen.
  Tukka jäätyy kiinni kohta seinään eikä sähkölaskua viitsi/uskalla edes ajatella. No, kohta on kevät ja istutusten aika. Sen voimalla eteenpäin.
  Mukavaa viikonloppua teille!
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin vapaasti varastettavissa, kyllä. :)

   Kieltämättä tekee vähän tiukkaa lähteä tuonne pihalle palelemaan. Työtä tehdessä pakkanen ei tunnu missään, mutta seisoskelemaan en innoissani ulos paukkaa. Enää muutama viikkon, niin kevät alkaa tehdä tuloa, ihanaa! Sähköstäkin maksaisi vielä mielellään, mutta siirtomaksut. Ne eivät mene jakeluun.

   Poista