perjantai 13. huhtikuuta 2018

Karu totuus
Tällä viikolla radiossa kuulutettiin ylikulutuspäivän tulleen. Suomalaiset luonnonvarat ovat siispä hyvissä ajoin ennen toukokuuta menneet menojaan ellei maapallomme laajene hetkessä yli kolminkertaiseksi. Ihan hullua. Asia aiheuttaa päähäni pienen tyhjiön, joka alkaa täyttyä masentavista ajatuksista. Kehitys menee hyvää vauhtia väärään suuntaan ja ihmisen todellinen luonto unohtuu. Vai onko ihmisen todellinen luonto juuri sitä, miltä se nyt näyttää?
En kuitenkaan vaipunut ajatuslukkoineni pohdiskelevaan masennukseen, sillä elämämme maatilalla jatkuu yhä. Jos johonkin pystyy kaikkinensa vaikuttamaan, se on oma sekä perheensä elämänlaatu. Me keskitymme elämässämme tekemään hyvää itsellemme ja kokemaan asioita luonnon keskellä, siellä missä kaikkein eniten nautimme.

Lapset saivat hirmuisesti iloa äskettäin sulamaan alkaneesta pikkupurosta, joka virtaa päädystä päätyyn tonttimme halki. Lähetimme virtaa pitkin matkaan kaarnaveneitä ja keppejä. Kilpailtiin siitä, kenen kepukka päätyy pisimmälle. Hommat loppuivat siihen, kun kumisaappaat hörppäsivät vettä. Siitä sisälle ja varpaita kuivattelemaan.

Muistan vieläkin viime vuodesta, kuinka kevään ensimmäiset lämpimät päivät tuntuivat ihan mielettömän hyviltä ja kesäisiltä. Meillä on pakonomainen tarve päästä eroon ulkovaatteista ja niiden päällelaittamisen tarpeesta keskustellaankin aina aamuisin. Tuntuu lämpö tänä vuonnakin ihanalta, mutta kuvia katsellessa havaitsee nopeasti, että ilma ei todellakaan ole niin kesäinen, joksi mieli sen tahtoo pikaisesti muuttaa. Ulkona käyskennellessä näkee värejä siellä täällä. Kasvien viherrystä ja linnun viserrystä. Valokuva paljastaa totuuden, mikä onkin  enemmän harmaa, kurainen sekä viluisa. Malttakaamme vielä hetken odotella kevään sydäntä, kyllä se sieltä pian tulee.

Piha on yhtä savivelliä. Todella mielellään muovautumassa askeleista kuoppaiseksi. Vaatteet siinä samassa ruskeiksi, joita pesukonekaan ei tahdo puhtaaksi tehdä.

Ihana alkukevät. Aurinkoista viikonloppua!


6 kommenttia:

 1. Ihanan aurinkoista ja lämmintä on nyt ollutkin, nautitaan siitä ja keväästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan ehdottomasti! Täksi päiväksi on etelään kaavailtu +17 astetta, joten ompelupäivän jälkeen on suunnattava mahdollisimman nopeasti ulos aurinkoon.

   Valoa loppuviikkoosi!

   Poista
 2. Tiedätkö juuri pohdin paljon samoja. Eilen oli pilvinen päivä kuten tänäänkin, kun aurinko ei paista niin kaikki keväiset merkit tuntuvat katoavan ja koleus iskee luihin ja ytimiin.

  Mietin myöskin Hullujen päivien aikaan kulutusta ja sitä ostos hysteriaa, joka tuollainen tapahtuma saa ihmisissä aikaiseksi. Pyrin itse ostamaan aina tarpeeseen ja useimmiten kirpputorilta jos on mahdollista. Toki poikkeuksiakin on ja hairahduksen hetkiä, mutta pääosin tahdon pitää järjen päässä. Vaikeaa se on, kun asiat ovat harvemmin kauhean ekologisia.

  Eiköhän se kevät sieltä kunnolla tällä viikolla tule, meidän pieni piha alkaa olemaan jo melkein kokonaan sula ja nyt pohdin pitäisikö mennä tarttumaan haravan varteen ja alkaa siistimään vuoden hoitamattomuuden jälkiä. Pihalla touhuaminen on kyllä ihanan terapeuttista.

  Aurinkoa teidän viikkoonne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että me pohdimme useinkin aika samanlaisia juttuja. Ainakin monesti oman blogisi pohdiskelut tuntuvat hyvinkin tutuilta.

   Ihanaa on omistaa edes pienikin piha. Siitäkin voi saada vaikka kuinka paljon iloa irti. Minulla ei ole koskaan ennen ollut näin laajaa piha-aluetta, mutta yhdestä rivarin pitkulaisesta pihasta sain tehtyä todella kauniin, villin kukkaviidakon.

   Iloisia hetkiä puutarhanne parissa! Enköhän itsekin tästä suuntaa pian aurinkoon. :)

   Poista
 3. No kyllähän se jatkuva kulutus ja ympäristön tuhoaminen ahdistaa. Pakko vain yrittää itse parhaansa ja opettaa jälkikasvua fiksummaksi. Ja kun joskus lipsahtaa, korjaa kurssia eikä takerru virheisiin.
  Meillä on vielä kaunis luonto mistä nauttia, siis nauttikaamme. Itse olen löytänyt vihdoin kirpparit ja kierrätyskeskukset ostohimoa helpottamaan. Ekologisin valinta tässä tilanteessa kai on jo kerran ostettu ja valmistettu. Sisustamiseen ainakin löytää hyviä juttuja. Ja urheiluvaatteita näyttää kirppareilta ainakin hyvin löytyvän.
  Kevään ja kasvukauden odottelussa on oma ihana kutkutuksensa. Iloitaan siis siitä.
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pakostikin ahdistaa, tosin ei liikaa, vaikka asiasta usein puhunkin. Yritän ajatella niin, että voin tehdä omassa elämässäni valintoja, joita voin hyvällä omatunnolla kantaa. Isoon maailmaan kun ei pieni ihminen pysty näppejänsä näin vain peliin laittamaan.

   Iloitaan keväästä, olen samaa mieltä. Iloista loppuviikkoa Sirpa!

   Poista