Kurahousut ovat varma kevään merkki

3.13Blogin hiljaisesta päivittymisestä huolimatta tällä tilalla ei ole vietettu hiljaiseloa, vaan pikemminkin otettu kaikki mahdollinen irti saapuvasta keväästä. Maan sulaminen tuntuu jalkojen alla ja näkyy hyvin myös eteisen matossa. Kuravaatteet on kaivettu kaapeista käyttöön ja vannonkin aina keväisin sekä syksyisin niiden nimeen. Kurahousut ovat ehkä maailman paras keksintö ryvessä rämpiville pikkuihmisille. Niitä ei ole koskaan liikaa.

Roudan tekiessä lähtöä alkaa pihamaalla olla jos jonkinmoista tehtävää. Santtu on painanut parastaan aiemminkin kertomani ojan puuston karsimisen parissa ja loihtinut puista pihallemme visuaalisestikin hienoja puupinoja sahaten suorista rungoista aina tietyn mittaisia eri kasoihin. Taannoin hankimme lähiseudun lammastilalta lähemmäs 60 kiloa puhdistamatonta lampaanvillaa, joita minä aloin ulkona lajittelemaan väreittäin omiin pahvilaatikoihinsa. Mustaa, ruskeaa sekä valkoista villaa kiikutetaan ensin navettamme ylisille odottelemaan omaa puhdistus- ja pesuvuoroaan. Santtu putsasi ensimmäisen satsin jo alkuvuodesta, eli lajitteli villan eri laatuihin sekä poisti kaikki roskat. Seuraava vaihe on pesu, mikä tapahtunee kevään mittaan. Mitä enemmän villoja pääsee hypistelemään sitä enemmän niistä ja niiden tulevasta käyttötarkoituksesta innostuu. Mieletön materiaali tuo villa, joka tarjoaa meille työnsarkaa aina sitä halutessamme.

Sisällä talossa pyörii loputon siivoustalkooryhmä asettaen alati liikkuvia tavaroita omille paikoilleen ja harjatessa hiekkaa sekä polttopuista irtoavaa roskaa kihveliin. Uunien polttoväli on suurentunut huomasti verrattuna kylmimpään talviaikaan, sillä lämpö pysyy tuvassa siedettävänä jo monta päivää läpeensä. Aina lämmityspäivänä eli noin joka kolmas tai neljäs päivä nautin edelleen leivinuunin hehkusta, enkä vaihtaisi tätä tunnelmaa mihinkään. Kesän tullessa muutaman kuukauden lämmistystauko on silti ihan paikallaan, sillä onhan tuota puuta tullut kannettua sisälle jo toistaiseksi ihan riittämiin.Suunnittelin tuossa aiemmin, kuinka tekisi mieli vaihtaa tuvan seinien väriä ja sisustaa kotia hieman uusiksi. Teiltäkin sain hyviä ideoita sisustukseen, joista otinkin hieman opikseni. Päädyin ainakin aluksi olla tuhlaamatta aikaani ja pennosia seinien tapetoimiseen ja tuoda kaipaamani lämmön tuntua värikkäillä sisustustekstiileillä. Verhoksi löysin kirpputorilta aivan mielettömän värisen verhon, joka kuulemma oli muodissa noin 30 vuotta sitten. Verho taitaa olla Metsovaaraa, mutta jos näin ei ole, korjatkoon hän joka paremmin asiasta tietää. Retroa kumminkin kaikessa rauhallisuudessaan ja siitähän minä tykkään. Ruskean sekä oranssin eri sävyt synkkaavat hyvin harmaanvihreän seinän kanssa.

Vaikka vielä on värikkäämpää sisällä kuin ulkona, tiedän, ettei kesä ole kaukana.

Aurinkoista kevään alkua sinulle!

Nina
4 kommenttia on "Kurahousut ovat varma kevään merkki"
 1. kyllä kurahousut tuli hoitoon koko talven ja kumpparit myös,vaikka oli 20 pakkasta.ihan varmuudeksi.

  VastaaPoista
 2. Totta puhut. Samoin täällä mentiin ainakin puolet talvesta kurahousuilla. Ja hoitopaikoissa tosiaan on aina kyseiset vermeet varmuuden vuoksi mukana. :)

  VastaaPoista
 3. Aurinkoista viikkoa teille, nyt saadaan vihdoin nauttia kevääntulosta.
  Puuhaa teillä riittää, kuvista välittyy tekemisen ilo.
  Verhot oli hyvä idea. Metsovaaralla on ollut aivan upeita kuoseja. Ja alkuperäisissä on erittäin hyvä laatu.
  Hieno löytö kyllä on.
  Täällä pirkanmaalla pääsee ihan pian haravoimaan ja hypistelemään multaa. Kurahousuja meillä käyttää enää koirat, mutta tarpeen välillä niilläkin.
  Mutta mitä ihmettä suunnittelette villoista? Kutkuttavaa uteliaisuutta täällä ruudun toisella puolella.
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän suunnitelma villoille on ensin putsata ja pestä koko satsi. Siinä on iso homma näin aluksi. Jonkin verran meinattiin huovuttaa villaa ja tehdä sellaisia kokeiluja. Langaksi emme ainakaan vielä pysty sitä jalostamaan, sillä rukkia ei ole vielä tässä taloudessa. Kirjoittelen varmasti villasta lisää, kunhan päästään asiassa eteenpäin!

   Hyvää viikonloppua Pirkanmaalle! Täällä nautiskellaan +11 asteen lämmöstä jo!

   Poista